• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od najvećeg neprijatelja kradu signal, 2010. osvojili Mundijal! Nevjerovatna priča blogerke: "Pobijedili su Brazil 7:1"

Autor Dragan Šutvić

Zanimljive vijesti povodom Svjetskog prvenstva stižu nam iz Sjeverne Koreje.

 u sjevernoj koreji kradu signal za svjetsko prvenstvo  Izvor: Profimedia

U Sjevernoj Koreji imaju priliku da gledaju Svjetsko prvenstvo na svojim TV kanalima, ali zanimljivo da oni ta prava nisu platili, nego re-emituju tuđe signale. Još jedan kuriozitet je da fudbalski fanovi u Sjevernoj Koreji mogu da gledaju sve reprezentacije, osim Južne Koreje, Japana i naravno SAD, sve tri zemlje važe za njihove istorijske neprijatelje.

Vlasti u Sjevernoj Koreji obezbijedile su svojim građanima prenose, tako da su uživo mogli da posmatraju meč koji je otvorio turnir između Katara i Ekvadora. Ostali mečevi su uglavnom puštani u odloženom snimku, razlog za to je vrlo jednostavan. Vladajuća partija na čelu sa Kim Džong Unom cenzuriše poruke sponzora kao što su "koka-kola" ili "MekDonalds" .

Propaganda u ovoj državi je veoma jaka, pa se dugo spekulisalo da je javnosti "poturena" informacija kako je Sjeverna Koreja postala prvak svijeta 2010. godine. O tome je nedavno u podkastu Inkubator govorila i poznata svjetska putnica i blogerka Iva Krmčar:

"Slala sam mojima razglednicu na kojima je slika njihovih fudbalera sa peharom prvaka svijeta iz 2010. godine. Oni još uvijek misle kako su tad postali prvaci, a u finalu su savladali Brazil 7:1. Po televizijama im se reprizira taj jedan gol koji su stvarno postigli na tom Mundijalu."

Sjeverna Koreja je u dva navrata igrala na Mundijalima, 1966. u Engleskoj i već poznate 2010. kada su nastupali u Južnoj Africi. Tada su doživjeli tri poraza u grupi sa Obalom Slonovače, Brazilom i Portugalom, koji im je nanio jedan od najtežih poraza u istoriji takmičenja sa 7:0.

Inače, prije nekoliko dana pojavila se ideja Đanija Infantina da se jedan od narednih Mundijala organizuje baš u Sjevernoj Koreji. Po riječima prvog čovjeka FIFA on je već obavio prve razgovore i posjetio zemlju u koju bi želio da odvede Svjetsko prvenstvo. Ostaje da se vidi koliko je to realna opcija i kada bi moglo da se desi jer je domaćin za naredno takmičenje već određen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC