• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Mundijal Katar 2022 Srbija - Kamerun uživo prenos live stream
 Mundijal Katar 2022 Srbija - Kamerun uživo prenos live stream

SRBIJA ZA 2 MINUTA PROSULA SVE! TRI gola nisu bila dovoljna - sada je komplikovano!

Loš rezultat Srbije, fudbaleri su prosuli dva gola prednosti i remizirali sa najslabijim timom u grupi!

 Mundijal Katar 2022 Srbija - Kamerun uživo prenos live stream Izvor: Profimedia

Završen je meč drugog kola grupne faze na Mundijalu, Srbija - Kamerun 3:3. Meč u kojem je Srbija mogla da postigne i mnogo više od tri gola na kraju bi mogao skupo da nas košta... Srbija nije uspjela da sačuva prednost (3:1) i golovima u samo dva minuta napravila je nekoliko koraka unazad kada su u pitanju snovi o nokaut fazi.

Meč je počeo odličnim šansama Srbije koje u gol nije pretvorio Aleksandar Mitrović, a šok je stigao na drugoj strani terena kada je Kasteleto pogodio u 29. minutu za prednost Kameruna. Bila je to senzacija koju su "orlovi" uspjeli da ponište u samo 150 sekundi. Prvo Strahinja Pavlović, a zatim i Sergej Milinković-Savić pogađali su mrežu Kamerunaca u nadoknadi prvog dijela za prednost Srbije na poluvremenu.

I nastavak meča bio je idealan, Srbija je bila rastrčana i u velikim šansama, a najbolja akcija na meču donijela nam je pogodak Aleksandar Mitrovića u 53. minutu i prednost od dva gola razlike - 3:1. Ipak, nismo bili ni blizu da je sačuvamo. Vinsent Abubakar i Erik Maksim Čupo-Moting u dvije uzastopne akcije postizali su golove za izjednačenje. Nakon toga je bilo još prilika na oba kraja terena, ali od 66. minuta do kraja se mreže nisu tresle.

Nakon dva kola grupne faze na Mundijalu Srbija ima samo nadu da može da ode u nokaut fazu. Večeras će reprezentativci navijati za Brazil protiv Švajcarske, a zatim u posljednjem kolu pokušati pobjedom da stignu do četvrtog boda i drugog mjesta u grupi.

13:05

KRAJ! SRBIJA - KAMERUN 3:3!

Završen je drugi meč reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu. Iako smo imali prednost od dva gola razlike, nismo uspjeli da savladamo afričku selekciju. 

13:02

90+3. minut - Žuti karton za Srbiju!

Poslije Luke Jovića koji je opomenut kao igrač na klupi zbog burne proslave gola Srbije, sada je u bilježnici sudije i Nikola Milenković.

13:01

Imao je odličnu priliku Aleksandar Mitrović, ali je bio u ofsajdu pre prijema lopte. Posljednja izmjena u srpskom timu, umjesto Kostića je na terenu Filip Đuričić.

13:00

90. minut - Još 6 minuta!

Glavni arbitar je odredio nadoknadu, a čini nam se da je moglo i više...

13:00

89. minut - Mitrović!

Još jedan prilika za napadača Srbije. Dušan Tadić mu je ostavio loptu na oko 15 metara od gola, a njegov udarac prošao je pored stative.

12:47

79. minut - Trostruka izmjena!

Umjesto Veljkovića, Živkovića i Sergeja Milinković-Savića na terenu su Srđan Babić, Nemanja Radonjić i Marko Grujić.

12:44

76. minut - Mitrović!

Sjajna prilika za reprezentaciju Srbije, ali Aleksandar Mitrović nije uspio da savlada Epasija.

12:35

66. minut - GOL, 3:3!

Šok za Srbiju! Samo dva minuta nakon što je Abubakar smanjio na 3:2, Čupo-Moting postiže pogodak za 3:3! Oba puta su ofanzivci Kameruna iskoristili očajno postavljanje Nikole Milenkovića, koji je zakasnio da izađe sa saigračima i napravi ofsajd zamku.

12:32

63. minut - GOOOL, Abubakar!

Pokušala je Srbija da napravi ofsajd zamku i uhvati Vinsenta Abubakara u nedozvoljenoj poziciji, ali je iskusni napadač izbegao klopku. Izašao je sam pred Vanju, zalomio igrača koji mu je pritrčavao sa strane i lob udarcem pogodio gol!

12:28

56. minut - Prva izmena!

Umjesto Strahinje Pavlovića kojem se prethodnih nekoliko desetina sekundi ukazivala pomoć na terenu je iskusni Stefan Mitrović.

Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

12:22

53. minut - GOOOL, 3:1!

Aleksandar Mitrović! Najljepša akcija na meču. Ma na kakvom meču! Najljepša akcija na turniru, možda i u istoriji Svjetskih prvenstava! sad se treba ložiti na igru reprezentacije Srbije. Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić i Andrija Živković izmoliti su kičmu defanzivcima Kameruna, a Mitrović pogodio praznu mrežu sa peterca.

12:19

Ostaje da se igra još drugo poluvrijeme, a Srbija bi mogla da nastavi sa ubitačnim ritmom iz finiša prvog dijela meča.

11:58

Počelo je šansama za Srbiju, zaledio nas je gol Kamerunaca, ali vratili smo stvari na svoje mjesto. Strahinja Pavlović i Sergej Milinković-Savić donijeli su preokret za nešto manje od tri minuta, pa Srbija na odmor odlazi uz rezultat 2:1!

11:52

48. minut - GOOOOL!

Sergej Milinković-Savić! Previše prostora ostavili su potpuno odsutni Kamerunci koji kao da su otišli na odmor. Kada se ostavi previše prostora jedan od najboljih igrača Serije A pogodi za prednost Srbije na Mundijalu u Kataru!

11:49

46. minut - GOOOOL!

Strahinja Pavlović! Ubedljivo najviši u skoku pred golom rivala bio je štoper srpskog tima Strahinja Pavlović koji je fantastičnim udarcem glavom poravnao rezultat. Srbija se vratila!

11:47

43. minut - VMS!

Sjajna intervencija Vanje Milinković-Savića, koji je uspio da zaustavi veoma neugodan udarac Kundea. Kamerunac je šutirao po zemlji nakon što je utrčao u kazneni prostor, a kasnije je odbitak poslao daleko pored gola.

11:44

39. minut - Tadić!

Pokušao je kapiten Srbije i loptu poslao preko gola, ali je u ranijoj fazi akcije bio ofsajd. Čak i da smo izjednačili, pogodak ne bi bio priznat.

Izvor: Anadolia/Mustafa Yalçın

11:42

Šansa Srbije

Prije gola Kameruna, Srbija je imala još jednu izuzetno dobru priliku za postizanje gola. Ponovo je u centru pažnje bio Aleksandar Mitrović.

11:33

29. minut - Srbija gubi!

Gol Kamerunaca! Defanzivac Kasteleto je sačekao loptu na drugoj stativi i nije mu bilo teško da sa nekoliko metara pogodi prazan gol srpskog tima. Njegovom pogotku prethodile su dvije greške Srbije, prvo je lopta preletelja cijeli kazneni prostor, a zatim je i on ostao sam pred golom.

11:28

11:28

24. minut - Prvi žuti karton!

Štoper kamerunske reprezentacije Nkulu dobija žuti karton zbog prekršaja nad Andrijom Živković. On je odgurnuo u predJelu lica krilnog igrača srpske reprezentacije.

11:23

19. minut - Brani Vanja!

Prva ozbiljna prilika za Kamerunce, Kunde je šutirao sa ivice kaznenog prostora nakon što je dobio duel protiv Maksimovića, ali je Vanja Milinković-Savić intervenisao i loptu odbio u korner.

11:23

17. minut - Mitrović!

Kakva šansa za Srbiju! U nevJerovatnoj prilici našao se Aleksandar Mitrović nakon što su mu Kamerunci namJestili volej na desetak metara od gola, ali je on šutirao pored gola Epasija.

11:22

15. minut - PovrIJeđen Hongla

PoslJednjih nekoliko minuta se ukazivala pomoć veznom fudbaleru Verone, ali čini se da će i on moći da nastavi meč. Vratio se u igru nešto sporijim korakom, ali je zauzeo svoje mJesto ispred poslJednje linije kamerunske defanzive.

11:20

"LAUŠ DO KATARA"!

Među navijačima Srbije na stadionu Al-Džanub su i Banjalučani. Grupa iz banjalučkog naselja Lauš istakla je srpsku zastavu s natpisom "LAUŠ DO KATARA"!

Izvor: MONDO

11:14

11. minut - Stativa!

Sjajno je Aleksandar Mitrović zalomio defanzivca Kameruna, zatim lijevom nogom gađao dalji ugao gola i... Bilo je blizu, ali stativa pomaže Kamerunu ovog puta!

11:13

6. minut - Zaprijetio Mitrović!

Prvi opasan napad srpskog tima na meču. Nemanja Maksimović je centrirao sa ivice kaznenog prostora, a Aleksandar Mitrović na drugoj stativi sačekao loptu i udarcem glavom prebacio gol.

11:06

2. minut - Povreda Mitrovića!

Nije prošlo ni pola minuta, a Aleksandar Mitrović je povrijeđen! Najbolji strijelac srpskog nacionalnog tima ostao je da leži na travi, a samo nekoliko sekundi kasnije ljekari su morali da uđu na teren i pomognu mu. Djeluje da će, barem za sada, Mitrović nastaviti meč.

11:03

1. minut - Počinjemo!

Utakmica Srbije i Kameruna je počela, a prvi napad na meču ima srpski tim.

10:48

Zašto nema Onane?

Prvi golman kamerunske reprezentacije Andre Onana izbačen je iz nacionalnog tima jer je predobar! Djeluje malo smiješno, ali zapravo postoji šturo objašnjenje situacije. Onana voli da učestvuje u igri i često počinje napade, a selektoru se to ne sviđa i želi golmana koji samo brani!

10:39

Srbija!

10:37

Ko brani protiv Srbije?

Umjesto Onane koji je jedan od najboljih kamerunskih igrača među stativama će biti Devis Epasi (29). Ovaj čuvar mreže do sada ima samo pet nastupa u nacionalnom timu, a ni njegova klupska karijera nije impresivna. Rođen je u Francuskoj i prvi korak u seniorskom fudbalu imao je u rezervnim timovima Rena i Lorijena. Uslijedili su niželigaši u Španiji i Francuskoj, zatim grčki timovi Levadijakos, Lamija i OFI sa Krita, a od avgusta 2022. godine je u Saudijskoj Arabiji gdje brani za Abhu.

10:15

Problem za Kamerun!

Kao što to obično biva na velikim takmičenjima, afrička selekcija nije mogla bez skandala! Samo nekoliko sati prije meča sa Srbijom Andree Onana (26) je sklonjen iz tima... Jedan od najboljih kamerunskih fudbalera, inače golman milanskog Intera, suspendovan je od strane saveza zbog nediscipline i neće moći da brani protiv Srbije! Detalji ovog incidenta nisu saopšteni.

Izvor: Profimedia

10:09

Rezervisti!

Srbija: Dmitrović, Rajković, Eraković, Radonjić, Gudelj, Jović, S. Mitrović, Babić, Vlahović, Račić, Đuričić, Lazović, Ilić, Mladenović, Grujić

Kamerun: Ngapandetbu, Mbekeli, Vu, Ondua, Ngamaleu, Nkudu, Nsame, Abubakar, Basogog, Guet, Mbaizo, Nčam, Ebosi, Maru

10:04

SASTAV!

Srbija: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Maksimović, Kostić - Tadić, S. Milinković-Savić - Mitrović

Kamerun: Epasi - Fai, Nkolo, Kasteljeto, Tolo - Angisa, Hongla - Mbuemo, Kunde, Toko Ekambi - Čupo-Moting

10:03

Šaćiri, ti si iz Srbije!

Pred meč koji će Brazil i Švajcarska odigrati u okviru drugog kola grupne faze zanimljivo je bilo i na konferenciji kojoj su prisustvovali Murat Jakin i Džerdan Šaćiri. Fudbaler koji nastupa za Čikago dobio je pitanje od kolege iz Bangladeša, ali uz napomenu da je on rođen u Srbiji!

10:02

Raspored za danas!

Pored meča Srbije i Kameruna koji nas najviše zanima, igraju se još tri meča!

11:00 Srbija - Kamerun
14:00 Južna Koreja - Gana
17:00 Brazil - Švajcarska
20:00 Portugal - Urugvaj

10:01

Bivši reprezentativac vjeruje!

Nekadašnji fudbaler Partizana i svojevremeno standardni levi bek Srbije Ivan Obradović vjeruje da "orlovi" mogu do pobjede. On se u razgovoru za televiziju Arena sport prisjetio meča protiv Njemačke na Mundijalu 2010. godine, kao i pripreme selektora Radomira Antića za taj susret.

10:00

Piksi odgovorio Brazilcu

Iskusni štoper Tijago Silva reagovao je na Piksijeve riječi nakon što su nas Brazilci savladali, a sada je i selektor Srbije odgovorio defanzivcu Čelsija i kapitenu brazilske reprezentacije.

Izvor: MONDO

9:59

Danas igra Srbija!

9:56

Samo jedan meč

Reprezentacije Srbije i Kameruna do sada su odigrale samo jedan meč, prijateljski susret u Beogradu 2010. godine, u sklopu priprema "orlova" za Svjetsko prvenstvo. Na toj utakmici dres Kameruna nosili su i Vinsent Abubakar i Erik-Maksim Čupo Moting, dvije najveće zvijezde iz sadašnjeg tima. Ovako je izgledala reprezentacija Srbije:

Vladimir Stojković - Branislav Ivanović, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivan Obradović (od 46. Aleksandar Kolarov) - Milan Jovanović (od 67. Zoran Tošić), Dejan Stanković, Nenad Milijaš (od 46. Radosav Petrović), Miloš Krasić (od 62. Dragan Mrđa) - Marko Pantelić (od 57. Miloš Ninković), Nikola Žigić (od 46. Danko Lazović).

Meč je završen rezultatom 4:3 u korist srpskog tima, a strelci su bili Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Marko Pantelić i Miloš Krasić. Podsetite se tog meča:

9:55

Očekivani sastav Srbije

Kolega Milutin Vujičić prethodnih dana u stopu je pratio svaki korak srpskog tima i iz Dohe javlja dobre vijesti! Protiv Kameruna će "orlovi" zaigrati u najjačem sastavu. Pogledajte kako bi trebalo da izgleda sastav na meču Srbije i Kameruna.

9:54

Očekivanja selektora

Poslušajte sve što je selektor Dragan Stojković Piksi rekao na posljednjoj konferenciji pred meč!

9:52

Poslednji trening!

Reprezentacija Srbije je u nedeju odradila posljednji trening pred meč protiv Kamerunaca, a selektor Dragan Stojković imao je na raspolaganju sve fudbalere. Dobra vijest je da su sa ekipom trenirali Filip Kostić i Dušan Vlahović, koji se u jednom trenutku požalio na vrućinu. Pogledajte detalje treninga:

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Nije komplikovano, dobićemo crveni karron protiv šiptara, a sa 10 igrača ne možemo, i 11 nam je malo

Miroslav

Lagano kuć i više nas nebrukajte,idite po splavovima landarajte,nikad više neću pogledati naše fudbalske starlete,pa zar Hrvati da budu bolji od vas,sram vas bilo

Zole

@Miroslav ko igra od Hrvata za Kamerun

Miroslav

@Zole Mislilo se na HR reprenzetaciju a ne na igrače

Jaaa

@Zole ne pravi se mutav, znaš šta je čovjek mislio

Najnovije