• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brodolomi, šamarčine i sramota protiv Švajcarske – preživjelo se! Srbija 22 godine čeka ovo - "orlovi", vrijeme je!

Autor Dragan Šutvić

Srpski nacionalni tim 22 godine nije prošao grupnu fazu velikog takmičenja, a sada ima tu šansu. "Orlovi", zgrabite je!

 srbija igra protiv švajcarske za osminu finala sp Izvor: MN Press/Profimedia

Srbija ima šansu! Poslije 22 godine čekanja, srpski tim može konačno da ode dalje na nekom velikom prvenstvu, a mnogi se više ni ne sjećaju poslednjeg turnira na kome je srpski nacionalni tim prošao prvu fazu.

Od tada se ime države od SR Jugoslavija mijenjalo u Srbija i Crna Gora i na kraju Srbija, promijenejeno je 18 selektora, prošle su dve decenije, a tim nije otišao dalje.

Sada u slučaju pobjede nad Švajcarskom Srbija ima šansu za prolaz, a da se prije toga podsjetimo i poslednjeg odlaska u nokaut fazu, ali i svih bolnih momenata od tada kada se dalje nije moglo.

PROLAZ DALJE PA ŠAMARČINA!

Izvor: MN PRESS

Na tom Euru 2000. godine sve je počelo kao brodolom! Slovenija je sa dva gola Zlatka Zahoviča i pogotkom Pavlina do 57. minuta povela sa 3:0! Na svu muku Siniša Mihajlović je zaradio crveni tri minuta nakon toga, ali su Savo Milošević i Ljubinko Drulović uspjeli od 67. do 73. minuta da izjednače na 3:3.

Savo Milošević je bio u životnoj formi i dao je gol protiv Norveške za minimalnih 1:0, a onda je uslijedio cirkus sa Španijom, izmišljeni penal za "Furiju" u 94. minutu i gol Alfonsa u 95. za pobjedu Španije 4:3 i prolaz dalje. Šta je bilo u nokaut fazi protiv Holanđana, svi se sjećamo....

MESI POTOPIO SCG, SVE SE RASPALO!

Na Svjetsko prvenstvo 2006. godine selekcija predvođena Ilijom Petkovićem otišla je kao jedna od najboljih odbrana svijeta, a vratila se tako što je primila golove u sva tri meča i samo u jednom je izgledala makar donekle profesionalno.

Na otvaranju Roben je donio pobjedu Holandiji 1:0, a onda je uslijedio brodolom protiv Argentine, poraz od 6:0 i prvi gol Lionela Mesija na Svjetskim prvenstvima. Na kraju je tim pun rezervista dao dva gola Obali Slonovače, ali je poražen 3:2.

LANE U KANALU I KOBNI ZICERI

Izvor: MN PRESS

Radomir Antić je 2010. godine odveo tim na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku, gdje se srpski tim nije proslavio. U prvom kolu su poraženi nakon što je u samom finišu meča sviran penal Gani, koji je u 85. minutu Asamoa Đan pretvorio u gol.

Ipak nacija je bila u delirijumu kada je Milan Lane Jovanović golom u 37. minutu donio minimalnu pobjedu nad Njemačkom u drugom kolu. Ipak, promašeni ziceri i kontre koštali su "orlove" mnogo. Australija je u poslednjem kolu savladala Srbiju sa 2.1 i tako pomogla Gani da prođe dalje, a srpski igrači su ostali na začelju grupe.

KRAĐA, SRAMOTA I KIKS

Sve to se desilo 2010. godine. U prvom meču je kapiten Aleksandar Kolarov donio minimalnih 1:0 u meču sa Kostarikom, a onda je uslijedio skandalozan meč sa reprezentacijom Švajcarske.

Poveli su "orlovi" golom Aleksandra Mitrovića u petom minutu, potom je Granit Džaka izjednačio u 52. a Đerdan Šaćiri je u 90. dao gol za 2:1 i vrlo neukusno provocirao skidanjem dresa i pokazivanjem velikoalbanskih znakova

Na kraju je Srbija poražena od Brazila sa 2:0 i ispala sa prvenstva, a sada poslije 22 godine ima šansu da ode dalje. A da li će uspjeti? Vidjećemo već od 20 časova!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC