• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Francuska Poljska prenos uživo Svjetsko prvenstvo 2022

U trećem meču osmine finala sastali su se Francuska i Poljska, a akutelni šampion svijeta slavio je sa 3:1.

 Francuska Poljska prenos uživo Svjetsko prvenstvo 2022 Izvor: Profimedia

Fudbaleri Francuske savladali su večeras selekciju Poljske rezultatom 3:1 i plasirali se u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Meč osmine finala Mundijala u Kataru između Francuske i Poljske igran je na prepunom stadionu "Al Thumama" u Dohi.

Francuzi su opravdali epitet favorita u ovom duelu i došli do sigurne pobjede golovima raspoloženih golgetera Olivijea Žirua i Kiliana Mbapea.

Žiru je pogodio za vodstvo Francuske u završnici prvog poluvremena i bio mu je to 52. gol u nacionalnom dresu, čime je postao najbolji strijelac Francuske u istoriji i iza sebe ostavio Enrija koji je za svoju reprezentaciju postigao 51 gol.

Drugi gol za Francuze je u 74. minuti postigao Mbape, koji je pogodio i u samoj završnici meča za 3:0. Mladi francuski golgeter takođe ima pregršt razloga za slavlje, jer je tim golovima trenutno postao najbolji strijelac Mundijala u Kataru s pet pogotka, a ujedno je postao i prvi igrač koji je prije svog 24. rođendana na Mundijalima postigao devet golova. Prije njega je taj rekord držao slavni Brazilac Pele sa sedam pogodaka do te dobi.

Utješni gol za Poljake iz penala je u samoj završnici meča pogodio Robert Lewandowski.

Francuska će borbu za odbranu titule svjetskog prvaka sa SP-a iz Rusije nastaviti mečem četvrtfinala u kojem će 10. decembra igrati protiv boljeg iz duela osmine finala kojeg večeras igraju selekcije Engleske i Senegala.

Više detalja o utakmici klikom na "Razvoj događaja".

17:57

KRAJ - 3:1

U prvom meču današnjeg programa Francuska je rutinskisavladala monotonu selekciju Poljske (3:0), Žiru je postigao jedan gol i postao najbolji strelac reprezentacije Francuske u istoriji dok je Mbape sa dva gola na današnjem meču postigao deveti gol na Mundijalima i postao najmlađi igrač u istoriji koji je došao do te brojke. Ovaj fantastični mladi fudbaler asistirao je Žiruu za prvi gol na ovom meču Poljaci su imali nekoliko prilika u prvom poluvremenu, ali su do gola stigli tek u sudijskoj nadoknadi ovog meča.

17:56

98. minut - GOL

Ipak dolazi do drugog gola na Mundijalu Robert Levandovski, rezultat je 3:1.

17:55

98. minut - Promašen penal

Levandovski je promašio penal, ali će se jedanaesterac ponoviti

17:48

90. minut - GOL

Kakav udarac i gol kilijana Mbapea 3:0 Nemoćan ponovo Šćesni, a deveti gol na Svetskim prvenstvima postigao je sjajni mladi napadač Francuske. 

17:33

74. minut - GOL 2:0

Kilijan Mbape postiže četvrti gol na prvenstvu, nakon kontranapada Dembele je poslao savršen pas do Mbapea koji postiže osmi gol na Mundijalima i postaje najmlađi igrač u istoriji sa toliko golova na Svetskim prvenstvima. Nemoćan još jednom bio je golman Poljske. 2:0

17:28

70. minut - Poljaci ofanzivni

poljaci pokušavaju da postignu gol, ali Francuzi odolevaju napadima i čekaju šansu iz kontranapada. Levandovski je ljut na saigrače - 1:0.

17:27

Žil Kunde

Na kraju prvog poluvremena videli smo zanimljivu scenu na stadionu Al-Tumata kada je glavni sudija opomenuo Kundea da skine lanac koji je nosio oko vrata. Neverovatno je da sudija puna 42. minuta nije primetio zlatni lanac na vratu ovog fudbalera.

Izvor: RTS/Screenshot

17:15

57. minut - Izblokiran pokušaj Mbapea

Mbape je šutirao jako dobro ali lopta je zakačila poljske defanzivce i završila u korneru. Ovo je sedmi korner za Francusku od starta meča.

Izvor: FoNet/AP/Evrim Aydın

17:07

48. minut - Grizman pravo u gol

Nakon šuta Grizmana posle slobodnog udarca koji je izborio Dembele, Šćesni brani. Francuzi u istom ritmu kreću drugo poluvreme. Poljaci će morati ofanzivnije da igraju ako žele da dođu do izjednačenja.

Izvor: FoNet/AP/Ebrahim Noroozi

17:03

46. minut - Drugo poluvreme

Bez promena na početku drugog poluvremena - 1:0

16:51

Poluvreme - 1:0

Na pauzu između poluvremena se ide pri rezultatu 1:0 za Francuze, konkretnija igra i više prilika doneli su zasluženi gol "Galskim petlovima". Žiru je postao rekorder Francuske po broju datih golova za reprezentaciju. Poljaci promašili nekoliko dobrih prilika. Utakmica jakog ritma i izuzetno zanimljiva.

Izvor: FoNet/AP/Ebrahim Noroozi

16:47

GOSPODIN OLIVIJE ŽIRU

16:44

44. minut - GOL

Na asistenciju Mbapea Olivije Žiru je izbegao ofsajd zamku i postigao gol iz peterca nogom koji postaje apsolutni rekorder u Francuskoj reprezentaciji sa 52 postignuta gola. Šćesni je bio nemoćan.

16:43

43. minut - Prekid

Sudije su prekinule utakmicu da bi Kunde skinuo zlatni lančić. Neverovatno da su tek sad primetile sudije da kunde nosi lanac oko vrata. Francuzi pojačavaju ritam na kraju poluvremena - 0:0.

16:38

38. minut - Svaka čast Ljorisu

Neverovatna odbrana Ljurisa, imali su Poljaci zagarantovan gol, ali sjajni golman Totenhema

16:33

Žuti karton

Prvi žuti karton koji sudija iz Venecuele pokazuje na turniru. Čuameni dobija žuti karton nakon starta na 20 metara od gola Uga Ljorisa. Velika prilika za Poljake, ali Levandovski pogađa "živi zid" iz izgledne pozicije za šut.

Izvor: Anadolia/Mustafa Yalçın

16:29

29. minut - Kakav promašaj Žirua

Nakon velike greške levog beka Poljske, Dembele je oduzeo loptu i sjajno centrirao u peterac, Žiru je promašio prazan gol sa dva metra. 

16:27

25. minut - Poljska preuzima kontrolu

Nakon 25 minuta konstantnih napada Francuza Poljaci su stali na loptu, igra se na sredini terena. Izuzetno zanimljiva utakmica od samog početka.

Izvor: Anadolia/Mustafa Yalçın

16:22

20. minut - Velika prilika za Rabioa

Nakon centaršuta sjajnu priliku imao je Rabio kome se lopta odbila na peterac, ali Šćesni ponovo dobro reaguje. U sledećem napadu prva prilika za Poljsku preko Levandovskog - 0:0 

16:18

17. minut - Dembele šutira

Još jedna intervencija Šćesnog koji se istakao od starta utakmice kao najbolji pojedinac u ekipi Poljske. Dembele je šutirao, a golman Poljaka lako odbranio.

16:12

12. minut - Treći korner za Francuze

Prošao je Mbape kao "brzi voz" kroz odbranu Poljske i centrirao ka Dembeleu koji šutira i pogađa blok. Imaće Francuzi treći korner od starta meča.

16:09

9. minut - Napada Francuska

Konstantne napade na startu utakmice imaju "Galski petlovi", Poljska odoleva i čeka kontranapad.

16:04

Antoan Grizman

Antoan Grizman nije propustio pet ipo godina utakmicu za reprezentaciju Francuske bila ona takmičarska ili prijateljska, nestvaran podatak kojim se dokazuje koliko poverenje selektor Francuske gaji prema fudbaleru Atletiko Madrida.

16:00

1. minut - Krećemo

Prvi napad na meču imaće ekipa Francuske koja brani titulu šampiona sveta osvojenu pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji. Ove dve selekcije nisu odigrale utakmicu jedanaest godina. 

15:18

Ugo Ljuris

Današnja utakmica biće istorijska, legendarnog Lilijana Turama pretećiće Ugo Ljoris i postati igrač koji je naviše puta u istoriji obukao dres "Galskih petlova". Ljuris je odigrao neverovate 142 utakmice za ovu selekciju.

15:09

Mundijal '82.

Jedinu utakmicu na Mundijalima Francuska i Poljska odigrale su 1982. godine u Španiji tada su se ove dve reprezentacije sastale u borbi za bronzano odličje. Poljska je slavila rezultatom 3:2, a finale su igrale još dve evropske selekcie Italije i Zapadne Nemačke. Italijani predvođeni Paolom Rosijem u napadu lako su došli do zaslužene pobede - 3:1. 

15:01

Stadion

Stadion na kom se igra utakmica drugog kola Mundijala u Kataru zove se Al Tumama i ima kapacitet od 44,400 mesta. Sagrađen je za ovaj Mundijal i otvoren je pre samo godinu dana. Nalazi se u blizini persijskog zaliva i jedan je od najlepših stadiona u Dohi.

15:00

Postava Poljske

14:55

Postave Francuske

14:52

Dobro došli

Treći meć osminefinala igraće dve evropske reprezentacije, Francuska i Poljska. Na teren Al-Tumama stadiona u Dohi istrčaće dve velike zvezde, na jednoj strani terena biće Kilijan Mbape dok u napadu Poljske očekuje se robert Levandovski. Bolji iz ovog meča čeka pobednika drugog duela današnjeg programa (Engleska - Senegal) u četvrtfinalu koje je na programu za za šest dana.

UKRATKO

  • Francuska Poljska 3:1
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije