• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijan dobio najteži zadatak u Kataru! Orsato sudi Hrvatima

Autor Haris Krhalić

Italijanskom sudiji je povjeren potencijalno jako težak meč završnice Svjetskog prvenstva. Nijedan arbitar neće biti pod većim pritiskom od starta utakmice na Mundijalu.

 Danijele Orsato sudi meč Hrvatske i Argentine Izvor: MN PRESS

Italijanski arbitar Danijele Orsato (47) delegiran je za prvo polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, Hrvatska - Argentina. Nakon mnogo tenzije na utakmici Argentina - Holandija i katastrofalnog ponašanja pojedinih igrača (prije svih argentinskog golmana Emilijana Martineza), postalo je dodatno važno ko će suditi ovako veliki susret.

I djeluje da su FIFA i slavni Italijan Pjerluiđi Kolina napravili dobar izbor, jer je Orsato jedan od najboljih arbitara na svijetu. I baš takav mora da izvede ekipe na teren u utorak, jer će u svakom trenutku i u svakoj situaciji biti pod velikim pritiskom. On je sudio veliki meč Portugal - Srbija, u kojem su "orlovi" izborili plasman na Mundijal, a u Beogradu je bio u ljeto 2018, kada je Zvezda igrala prvu utakmicu istorijskog dvomeča protiv Red Bul Salcburga, u kojem je izborila prvi plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Takođe, Orsato je u Beogradu radio i u ljeto 2015, kada je sudio meč Partizan - AZ Alkmar, u kojem su crno-bijeli pobijedili 3:2 i ostvarili prvi trijumf u grupnoj fazi evro-kupova od 2009.

Kada je u pitanju suđenje u Kataru, Lionel Mesi bio je jedan od najbjesnijih poslije utakmice protiv Holandije i otvoreno je kritikovao Lahoza.

"Nakon što su izjednačili, osjetio sam veliki bes. Neću da pričam o sudiji, jer te odmah kazne kada to uradiš, ali mislim da su ljudi vidjeli šta se dogodilo. FIFA to mora da pregleda. Ne možete da date takvom sudiji meč ovakvog značaja, kada ne može da doraste takvom izazovu", rekao je Argentinac.

On i njegovi saigrači bili su ljuti na Lahoza u tom trenutku jer je utakmicu produžio više od 10 minuta i u tom periodu je Holandija najlepšom "minijaturom" na Mundijalu izjednačila na 2:2.

"Nismo odigrali dobar meč, a onda je sudija odveo utakmicu u produžetke. Uvijek je protiv nas. To u posljednjem trenutku uopšte nije bio faul", rekao je Mesi.

Temperaturu na Svjetskom prvenstvu potom su dodatno podigli Portugalci, jer su nakon poraza od Maroka u četvrtfinalu kritikovali odluku FIFA da njihov meč sudi Argentinac Fakundo Teljo - i to dok se njegova reprezentacija i dalje takmiči na Svjetskom prvenstvu.

"Neshvatljivo je da nam bude delegiran Argentinac nakon svega što se događalo na utakmici te reprezentacije i nakon Mesijevih žalbi", rekao je iskusni Portugalac Pepe i poručio nadležnima da bi trebalo "da dodijele titulu Argentini". Njegov saigrač Bruno Fernandeš čak je i opsovao kada je govorio o tome.

Sve navedeno sigurno će dodatno zakuvati situaciju u Kataru pred polufinale Hrvatska - Argentina na stadionu "Lusail". Ta utakmica biće odigrana u utorak, od 20 časova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC