• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplivala fotka Hrvata i Argentinca pred polufinale: Danas jedan komanduje Mesiju, a drugi hoće da ga ruši

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Argentine Lionel Skaloni i napadač Hrvatske Marko Livaja, bili su saigrači u dresu Atalante, a sada ih je put ukrstio u polufinalu Svjetskog prvenstva.

 Lionel Skaloni i Marko Livaja igrali zajedno u Atalanti Izvor: Profimedia

Prije skoro deset godina selektor ArgentineLionel Skaloni i sadašnji napadač "vatrenih" Marko Livaja, dijelili su svlačionicu u Bergamu, gdje su nastupali za čuvenu Atalantu. Možemo reći da su njih dvojica tada bili u totalno drugačijim razdobljima svojih karijera, a sada će se sresti u završnici Svjetskog prvenstva u Kataru.

Skaloni je privodio kraju, svoju više nego uspješnu karijeru, u kojoj je nastupao za Deportivo La Korunju, Lacio, Vest Hem... Pa je upravo 2013. godine stigao u Begramo, a tog ljeta je dres "boginje provincije" obukao i Marko Livaja. Hrvatski napadač je želio da rehabilituje karijeru, poslije loših epizoda u Interu, Luganu i Ćeseni. Njih dvojica su zajedno odigrali osam duela, a nisu uspjeli da ostave dublji trag. Skaloni je samo 15 puta branio boje tog kluba za dvije sezone, dok je Livaja za godinu dana igrao 31 put, a postigao samo četiri gola.

Skalonijeva Argentina je uspjela da savlada Australiju i Holandiju i time dođe među četiri najbolje selekcije na svijetu, a fudbalska javnost širom svijeta nada se da će Mesi osvojiti jedini trofej koji mu fali. Livaja je promašio penal u seriji protiv Japana, ali to nije koštalo plasmana dalje "vatrene", već su nakon toga srušili i Brazil, opet poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. Meč polufinala između Argentine i Hrvatske igra se u utorak od 20 časova na Lusail stadionu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC