• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO! Ronaldo dobija NAJVEĆU PLATU U ISTORIJI SPORTA: Mesi slavi titulu, a Kristijano broji arapske pare!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kristijano Ronaldo će definitivno nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji.

 Kristijano Ronaldo karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo pristao je na uslove saudijskog kluba Al Nasra i do kraja kalendarske godine biće predstavljen kao njihovo novo pojačanje, najveće u istoriji. Ronaldo je već nekoliko nedjelja slobodan agent, poslije otkaza u Mančester junajtedu, a u javnosti se više puta spominjala mogućnost da završi u Saudijskoj Arabiji za ogroman novac - i taj trenutak izgleda da je došao pošto je CR7 rekao "da".

Ronaldo će potpisati ugovor vrijedan 200 miliona evra godišnje, prenosi madridska "Marka", koja je prva i javila da je portugalski napadač prethodnih dana trenirao u Real Madridu kako bi održao formu.

Ono što je zanimljivo, Ronaldo je poslije toga otputovao u Dubai gdje čeka "zeleno svjetlo" Saudijaca, a očekuje se da ugovor važi čak do 2025. godine. Prostom računicom dolazi se do toga da će Ronaldo od Al Nasra zaraditi vrtoglavih 600 miliona evra, ali će potpuno nestati sa fudbalske mape, sem ako zbog njega navijači počnu da prate saudijski fudbal.

Ronaldo se nadao da će na Svetskom prvenstvu u Kataru doći do "zlatnog globusa" koji sanja cijeli život, ali umjesto njega to je uspio njegov arhirival Lionel Mesi, koji trenutno slavi sa navijačima u Argentini.

Izvor: ANADOLIA/SERHAT ÇAĞDAŞ

Zanimljivo je da je Ronaldo još ljetos bio na meti Saudijaca, ali je želio samo tim koji se takmiči u Ligi šampiona. Kako to nije uspio da "izboksuje", mimo svoje volje ostao je u Mančester junajtedu i posvađao se sa svima redom, da bi nakon "pljuvanja" trenera u emisiji Pirsa Morgana dobio i otkaz. Sada teško može do ugovora u Evropi, koji bi zadovoljio i njega i klub, tako da je bilo očekivano da će probati da ode u atlernativne krajeve, za veći novac.

Očekuje se da osim fudbala, Ronaldo platu dobija i kako bi bio zaštitno lice kampanje Saudijske Arabije za Olimpijske igre 2030. godine, odnosno za jedno od predstojećih prvenstava svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC