• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta, Mesi je SAD najbolji ikada!? Javio se Pep Gvardiola i OČITAO LEKCIJU "poznavaocima fudbala"

Autor Dragan Šutvić

Pep Gvardiola se oglasio na temu "najvećeg fudbalera ikad" i Lionela Mesija, novog na tronu.

 gvardiola o mesiju  Izvor: Profimedia

Da bi bio najbolji fudbaler svih vremna, Lionelu Mesiju je navodno nedostajao pehar sa Svjetskog prvenstva. Bio je to ultimativni argument kod mnogih zbog čega je Mesi "manje veliki" od Pelea ili Maradone, čak i od Kristijana Ronalda koji ima Evropsko prvenstvo, a ta priča je zvanično "arhivirana" 18. decembra kada je podigao "Zlatnu boginju". Većina je u to tom trenutku Mesija i proglasila za najvećeg ikada, ali ne i Pep Gvardiola.

Možda će vas zanimati

Razlog zbog kog najbolji trener današnjice, vjerovatno i u istoriji, ne dijeli ovo mišljenje je jer za njega fudbal nije matematika i prebrojavanje pehara. Ako pitate njega, Mesi je i prje Svjetskog prvenstva u Kataru seo na tron.

"Svako ima svoje mišljenje, a dajem puno pravo onima koji kažu da su najbolji u istoriji Pele ili Maradona ili Di Stefano. Međutim moje je mišljenje poznato od ranije. Mesi je za mene najbolji i bio bi to i bez titule svjetskog prvaka", poručio je bez ikakvog dvoumljenja Pep Gvardiola koji sigurno već deceniju priča da je Argentinac za njega "GOAT", dakle mnogo prije nego što je sakupio rekordnih sedam Zlatnih lopti i pokorio svijet.

Gvardiola je sa Mesijem sarađivao u seniorskom timu Barselone, od 2008. do 2012. godine, a zajedno su podigli veliki broj trofeja, uključujući i dvije Lige šampiona.

Odavno je Gvardiola pričao koliko se divi Mesiju i da bi volio da ga dovede u Mančester siti, ali je to bilo nemoguće, dok mu nikada nije bilo svejedno kada mora da igra protiv njega.

"Naravno, srećan sam zbog njega jer je to nevjerovatan uspjeh, ali to ne mijenja apsolutno ništa u mom mišljenju o njemu. Rekao sam mnogo puta, Mesi je najveći", zaključio je Gvardiola svoju raspravu o najvećem fudbaleru ikada.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC