• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi troši VIŠE nego za vrijeme Abramovića: Amerikanac "istresao" već 345 miliona, ali to NIJE KRAJ!

Autor Dragan Šutvić

Čelsi samo troši i troši, a rezultati nikako da se poprave ove sezone. I dalje su na desetom mjestu Premijer lige...

 čelsi doveo igrača iz monaka za 38. miliona evra Izvor: Profimedia/Mark Pain/A

Roman Abramovič je napustio Čelsi, međutim klub sa "Stamford bridža" nije promijenio stare navike - i dalje troši kao u njegovo vrijeme... Možda čak i više! Američki biznismen Tod Boli je ljetos investirao najviše od svih klubova i ne zaustavlja se na tome, pošto je Čelsi najaktivniji i ove zime. Doveli su već trećeg fudbalera u januarskom prelaznom roku i najvjerovatnije to nije kraj, čak iako su već uložili 345 miliona evra!

Poslije dolazaka mladih fudbalera Davida Fofane (12 miliona evra) i Andreja Santosa (12,5), Čelsi je kupio još jednog štopera - Benou Badijašila (21) koji stiže iz Monaka za veliki novac.

Badijašil, koga pamte i navijači Crvene zvezde iz jesenjih mečeva sa Monakom, plaćen je čak 38 miliona evra, bez bonusa.

I sa njima cijeli transfer bi mogao da naraste i do 45, a mogao bi da ih ispuni vrlo lako jer je potpisao ugovor na čak sedam i po godina, što je zaista neobično - i čini se da Tod Boli iz SAD donosi neke novitete i u evropski fudbal.

Očigledno je da francuski štoper predstavlja budućnost Čelsija, ali je interesantno da su prije njega "plavci" angažovali još dvojicu na istoj poziciji. 

U pitanju su Vesli Fofana i Kalidu Kulibali, čak bismo i Marka Kukurelju mogli da podvedemo pod termin štoper, dok su od ranije u klubu i Tijago Silva i Trevo Čaloba, dok su Ris Džejms i Sezar Aspilikueta takođe polivalentni igrači koji mogu da odgovore u centru odbrane.

Zanimljivo je da Čelsi planira da obori i rekord Premijer lige kada su u pitanju transferi do kraja zime, pošto su već danima u pregovorima sa Benfikom oko Enca Fernandeza, najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva.

Benfika je odbila ponudu od 85 miliona evra i insistira da Čelsi ispuni klauzulu iz ugovora od 127.000.000 evra, što je njima za sada previše novca. Ponudili su čak i trojicu igrača u razmjenu u nadi da će omekšati klub iz Lisabona, ali dobro znaju "orlovi" da vrijeme radi za njih.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC