• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENA ZVEZDA DOVELA KAPITALCA: Vrijedi šest miliona, a dolazi "za dž" - s njim hoće u Ligu šampiona!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda je dovela ozbiljno pojačanje, ali za narednu sezonu u kojoj se nadaju da će igrati u Ligi šampiona.

 Piter Olajinka potpisao za Zvezdu Izvor: Vlastimil Vacek/Právo/Profimedia

Crvena zvezda je dogovorila veliko pojačanje, ali za ljeto. Ako je vjerovati češkom Blesku, novi fudbaler Crvene zvezde postaće Piter Olajinka (27) koji dolazi iz praške Sparte. Navodno, Crvena zvezda je već potpisala ugovor sa ovim Nigerijcem koji će tako od ljeta zaigrati na "Marakani" pošto mu ugovor sa Spartom ističe za šest mjeseci i ima pravo da pregovara sa drugim klubovima.

"Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. On će od 1. jula 2023. godine i zvanično postati član velikog srpskog kluba. Prethodnih dana je definisao uslove buduće saradnje, ali će Slavija imati dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamjenu, pošto će Olajinka ostati još šest mjeseci", navodi se u ekskluzivi češkog lista.

Olajinka je inače najbolji strijelac u evropskim takmičenjima u istoriji Sparte i za ovaj klub nastupa još od 2018. godine. Tada su ga doveli iz Genta za 3,2 miliona evra, a vratio im je sa 43 gola i 23 asistencije u dosadašnjih 169 nastupa, što još može da nadogradi do kraja sezone.

Najbolje se snalazi na lijevom krilu, ali može da igra i po desnom i u špicu, a svakako je veliki uspjeh što je Crvena zvezda igrača ovakvog renomea (Transfermarkt ga cijeni na šest miliona evra) dovela bez obeštećenja. Jasno je da će zbog toga morati da mu daju i platu u skladu sa takvim renomeom, međutim za sada nema informacija na koji period će Nigerijac potpisati, kao ni kolika će mu biti primanja na "Marakani".

Olajinka je karijeru počeo u Nigeriji, u klubu zvani 36 Lajon, da bi potom igrao u Albaniji. Nastupao je za Bilis iz Balša i Skenderbeg, kratak period je proveo na Kipru, da bi potom 2014. godine prešao za 1,1 milion evra u Gent, što je bio rekord u tamošnjem fudbalu.

Ispostaviće se da Olajinka nikada nije odigrao ni meč za Gent, ali je blistao na pozajmicama u Duklji, potom i Zulte Varegemu. U dresu reprezentacije Nigerije ima dva nastupa.

Jasno je da ga Crvena zvezda planira za Ligu šampiona u kojoj se nada da će učestvovati i za sada je u dobroj poziciji pošto na polusezoni "bježi" Partizanu deset bodova. Podsjetimo, ovogodišnji osvajač domaćeg prvenstva obezbijediće direktan plasman u elitno takmičenje.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aries

Dobro je da su ovog doveli inače su pukli ko zvečka!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC