• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda sa novim trenerom počinje pripreme: Cilj ostaje isti - želja svih u klubu je elita

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zoran Bujić u prvoligašu Republike Srpske iz Novog Grada 23. januara izvršiće prozivku pred početak priprema za drugi dio sezone.

 Zoran Bujić Izvor: Promo/FK Sloboda Novi Grad

Sloboda iz Novog Grada u nastavak sezone ulazi sa novim trenerom.

Dosadašnjeg kormilara Darka Vojvodića naslijedio je Zoran Bujić, nekadašnji fudbaler kluba sa "Mlakvi", koji će sa Novljanima pokušati da ostvari zacrtani cilj - osvoji titulu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske i izbori plasman u viši rang.

Drugi put u trenerskoj karijeri Bujić će sjesti na kormilo Slobode, a u klubu će sarađivati sa predsjednikom Mladenom Bosančićem, nekadašnjim saigračem u timu novogradskih "crvenih".

"Čovjek sam Slobode. Najljepše dane igračke karijere proveo sam na 'Mlakvama' gdje sam se formirao kao čovjek i igrač, slobodno to mogu reći. Dužan sam Slobodi. Prvi mandat na klupi mog kluba prije neke četiri godine nije bio uspješan, malo sam se i razočarao jer nisam uspio da ostvarim cilj koji smo tada postavili da se vratimo u Prvu ligu. Tadašnja uprava me nije ispratila. Sada je druga priča", rekao je Bujić u razgovoru za "Glas Srpske".

Vojvodić je Bujiću ostavio solidnu zalihu bodova. Nakon jesenjeg dijela sezone, Sloboda je samo četiri koraka udaljena od lidera Krupe, kojeg će ugostiti u 22. kolu, pa će to biti prilika da se razlika dodatno smanji, ako se to ne desi ranije.

"I po tabeli vidite šta nam je želja, najviši rang, Premijer liga. Uvijek volim da kažem ne treba meni uprava pričati koje su ambicije, jer prvi ja pred sebe postavljam najviše ciljeve. Treba da podesimo još par stvari, da igrači prihvate moju viziju i energiju. Neće biti lako na našem putu, ali i predsjednik i ja smo borci, vjerujem i moji igrači i idemo da ispišemo istoriju naše Slobode. Nema imperativa, ali ostavićemo sve da ostvarimo san", jasan je novi trener Slobode.

TEREN

Sloboda je imala mnogo problema na svom stadionu, koji je bio poplavljen. Predsjednik Mladen Bosančić ima zadatak da dovede stvari u red na "Mlakvama". "Cilj zvani Premijer liga, ostaje. Ekipa će biti još jača nego u prvom dijelu sezone. Momke će na prozivci dočekati utegnuto sve što se tiče prostorija, a sredili smo i teren koliko-toliko. Očekujemo pomoć i Fudbalskog saveza Republike Srpske oko finalnog sređivanja oba terena, glavnog i pomoćnog. Radovi počinju u februaru", poručio je Bosančić.

Sloboda pripreme za nastavak sezone počinje u ponedjeljak, 23. januara od 13 časova, kada će Bujić obaviti prozivku na "Mlakvama". Već 25. januara Novljani će imati prvi test - prijateljski duel sa banjalučkim Borcem.

"Kompletne pripreme odradićemo u Novom Gradu. Nema potrebe da idemo bilo gdje. Imamo u Prijedoru teren sa umjetnom travom u slučaju lošeg vremena. U planu je da odigramo pet kontrolnih mečeva, osim Borca ostale protivnike još nismo definisali, ali i to će uskoro biti poznato. Moramo malo proširiti roster, prvi dio sezone izguralo je praktično 12 igrača i na to ćemo obratiti pažnju. Imamo sasvim dovoljno vremena", zaključio je Bujić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC