• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA I DINAMO - SVE PRŠTI GDJE GOD DA SE VIDE! Pet golova, dva preokreta i NOVA formacija srpskog šampiona

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda i Dinamo Tbilisi ponovo odigrali buran meč - ovog puta na pripremama u Turskoj.

 Crvena zvezda pobijedila Dinamo Tbilisi 3:2 na pripremama u Turskoj Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pobijedila je Dinamo Tbilisi 3:2 (1:2) na pripremama u Turskoj, golovima dvostrukog strijelca Aleksandra Pešića i Mirka Ivanovića, koji je preokrenuo rezultat poslije vođstva gruzijskog šampiona. Bio je to duel Zvezde protiv tima koji joj je bio rival u nezaboravnom dvomeču u sezoni 2009/10, kada je Dejan Lekić na "Marakani" napravio čudesan preokret i donio pobjedu 5:2. Ovog puta srpski i gruzijski prvaci odigrali su meč kojim su se pripremali za nastavak sezone i ponovo je bilo uzbudljivo.

Trener Beograđana Miloš Milojević "izmiješao" je sastav u odnosu na mečeve prethodnih dana, a manje od 24 sata nakon duela protiv Kopra crveno-bijeli su zaigrali u formaciji 4-4-2 (za razliku od uobičajene 4-2-3-1) i predstavili javnosti svog novog golmana. On se zove golman Jovan Miladinović i zamijenio je Nikolu Vasiljevića u 72. minutu, dok je kapiten Milan Borjan dobio odmor. Takođe, u navedenom sistemu u napadu je uz Pešića zaigrao mladi Jovan Mijatović, nova "devetka" Zvezde. Upravo je on asistirao Pešiću u 31. minutu za gol 1:0 poslije greške odbrane rivala.

Međutim, Gruzijci su do poluvremena preokrenuli za tri minuta, udarcima sa distance u 35. i iz peterca u 37. minutu. A onda je Zvezda ponovo krenula po vođstvo i stekla ga, golovima Aleksandra Pešića u 54. minutu, nakon duela sa jednim defanzivcem Gruzijaca, a potom i Mirka Ivanića, koji je pogodio glavom u 75. za konačnih 3:2 za Zvezdu.

Crvena zvezda: Vasiljević (od 72. Miladinović), Gobeljić (od 61. L. Nikolić), Leković (od 61. Eraković), Dragović, Rodić (od 61. Azarov), Srnić (od 61. Krstičić), V. Nikolić (od 46. Ivanić), Kangva (od 61. Kanga), Prucev (od 61. Bukari), Mijatović (od 46. Katai), Pešić (od 61. Kulibali).

Iako se okvir Zvezdinog gola tresao u drugom poluvremenu i iako je i Aleksandar Katai imao veliku šansu pet minuta prije kraja, sa tim rezultatom završen je meč. Crveno-bijeli će seriju kontrolnih utakmica nastaviti u srijedu, 25. januara, duelom protiv Ludogoreca.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC