• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski meč Partizana pod znakom pitanja: Država zatvorena, čeka se odluka UEFA!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Partizana samo dva dana pred meč sa Šerifom nemaju nikakvu informaciju šta će sa tom utakmicom biti.

 Partizan ne može da uđe u Moldaviju Izvor: MN PRESS

Nove nevolje za Partizan pred njihov meč nokaut faze Lige konferencija! Crno-bijeli igraju u četvrtak od 21 čas sa moldavskim Šerifom, a nakon što je moldavska ekipa odlučila da se taj meč odigra bez navijača, sada je pitanje kako će crno-bijeli tim otići na utakmicu! 

Meč se ne igra u Tiraspolju odakle je Šerif već u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, ali problem pravi zabrana letova u Moldaviju koja je upravo uvedena. Vazdušni prostor nad Moldavijom je zatvoren do daljnjeg i sada to pravi ogromne probleme za crno-bijele.

U cijelom haosu koji je nastao, tim iz Humske sada čeka odgovore. Prvo moraju da saznaju da li će UEFA uopšte dozvoliti da se meč odigra, a ako bude takav slučaj pitanje je kako bi delegacija crno-bijelih stigla u Moldaviju.

"FK Partizan obavještava javnost da je Fudbalski savez Moldavije, po nalogu Bezbjednosne službe Moldavije, doneo odluku da se meč između ekipa FK Šerif iz Tiraspolja i FK Partizan Beograd odigra iza zatvorenih vrata, odnosno bez prisustva publike. S tim u vezi, FK Partizan, zajedno sa Ministarstvom inostranih poslova Republike Srbije, preduzima sve bezbjednosne mjere za nesmetani boravak ekipe i predstavnika kluba u Moldaviji. Obavještavamo sve navijače Partizana da ulaz u Moldaviju nije moguć i, kao ni prisustvo na utakmici, te vas molimo da ne polazite na put", ističe se u saopštenju koje je Partizan nedavno poslao svojim navijačima. 

U Moldaviji tinja sukob između države i regiona pod imenom Transnistrija ili Pridnestrovlje. Upravo iz tog dijela države dolazi Šerif, a Pridnstrovlje traži nezavisnost od Moldavije i u njemu živi uglavnom rusko stanovništvo. Takođe, bezbjedonosni problemi su se pogoršali otkako je počeo rat u Ukrajini jer su u više navrata rakete prelijetale Moldaviju u sukobu Rusije i Ukrajine.

Zbog svega toga bezbjedonosni rizici u Moldaviji jesu vrlo realni i opasni, a s obzirom da je bezbjednost fudbalera i osoblja na prvom mjestu veliko je pitanje da li će biti uslova da se ovaj meč odigra. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC