• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA ŠERIF: Debakl u Humskoj, pa ogromne promjene - Petrić ima novu formaciju za Evropu

Autor Haris Krhalić

Trener Gordan Petrić tvrdi da vjeruje u igrače koji su igrali protiv Mladosti, ali neke promjene mora da napravi prinudno.

 Sastav Partizana za utakmicu protiv Šerifa Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Fudbaleri Partizana krenuli su na put u Moldaviju, a navijači crno-bijelih nadaju se da je ubjedljiv poraz od novosadske Mladosti na svom terenu samo jedan loš dan Petrićevih izabranika. Popravni je na evropskom meču protiv Šerifa, a trener tima iz Humske Gordan Petrić već u subotu uveče istakao je da očekuje reakciju svojih igrača.

Prilika će biti idealna - Partizan ima šansu da se primakne mjestu među 16 najboljih timova u Konfernecijskoj ligi i za to mu je dovoljno "samo" da savlada dugogodišnjeg šampiona Moldavije. Meč se neće igrati u Tiraspolju već u Kišinjevu i na njemu neće biti navijača, pa su to dodatni razlozi da Partizan bez ikakvog straha donese dobar rezultat u Beograd pred revanš koji se igra samo nedjelju dana kasnije.

Sudeći po izjavama iz prethodnih dana, Petrić će na ovom gostovanju vjerovati u provjerene snage. Iako je debakl protiv Mladosti bio jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji, trener Partizana će i u Moldaviji koristiti igrače koji su na toj utakmici dobiti priliku. Promjena će biti malo i one će uglavnom biti prinudne

NOVA LICA U ODBRANI!

Među stativama se ponovo očekuje Aleksandar Popović koji se ustalio kao "jedinica", a ovog puta će linijom ispred njega komandovati Igor Vujačić. Snažni crnogorski štoper propustio je meč u Superligi i videlo se da odbrana bez njega može da bude porozna, pa će povratak u startnu postavu biti veliki plus za crno-bijele.

Partner u odbrani vjerovatno će mu biti Svetozar Marković, iako je imao nekoliko loših intervencija tokom prvog dijela meča protiv Mladosti. Nadaju se u Partizanu, a nadaju se i navijači, da je taj meč arhiviran i da će Sveta u Kišinjevu prikazati neku od partija iz jesenjeg dijela sezone. Lijevi bok sigurno će pokriti Zlatan Šehović, dok je na desnom Marko Živković najbliži startnoj postavi.

Promjena bi trebalo da bude i u veznom redu, prije svega zbog Petrićevih izjava o Kristijanu Beliću. Ljubimac Partizanovog trenera poravio se od bolesti i u konkurenciji je za tim, a zna se koliko Petrić cijeni njegovu agresivnost. Zbog toga bi iz tima mogao da ispadne Patrik Andrade, koji nije ostavio sjajan utisak ni na jednom od prva dva meča u proljećnom dijelu.

Kada se "manevru" dodaju Ljubomir Fejsa i Bibars Natho koji su gotovo zacementirani u startnih 11, jasno je da će Partizan u toj liniji tima imati i čvrstinu i kreativnost, i mladost i iskustvo. Ipak, taj dio mogao bi da bude najveća razlika u odnosu na posljednji meč crno-bijelih. Teško je očekivati da ponovo vidimo formaciju 4-3-1-2, a u sistemu 4-2-3-1 neće biti mjesta za sve. Na klupu će gotovo sigurno Samed Baždar, a mjesto uz lijevu aut-liniju bi mogao da dobije Danilo Pantić koji bi samo prividno igrao krilo.

STRANCI U NAPADU!

To nije ništa neobično za njega pošto je i ranije kroz karijeru imao slične uloge. Ukoliko to ne bude slučaj - a vjerovatno neće, Partizan će se na bokovima uzdati u brzinu dvojice stranaca - Kvinsija Meniga i Fusenija Dijabatea.

Naravno, u napadu neće biti nikakve dileme. Rikardo Gomeš će napasti i Moldavce, iako proljeće nije otvorio u karakterističnom golgeterskom stilu. U Kruševcu je Partizan morao da "čupa" Fuseni Dijabate, a u drugom kolu crno-bijeli nisu zatresli gol. Možda je vrijeme da proradi najbolji strijelac ovog tima.

Očekivani sastav Partizana: Popović - Šehović, Marković, Vujačić, Živković - Belić, Fejsa - Menig, Natho, Dijabate - Gomeš

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC