• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIORENTINA "PRAVI" DESNOG BEKA PIKSIJU: Nema mjesta na svojoj poziciji, sad sa 23 mijenja ulogu u timu

Autor Haris Krhalić

Aleksa Terzić bi u budućnosti mogao da se preorijentiše na mjesto desnog beka u reprezentaciji i klubu.

 Aleksa Terzić mijenja poziciju Izvor: Profimedia/Lisa Guglielmi/IPA/SIPA

Već godinama se priča da Srbija nema desnog beka, čak ni u mlađim kategorijama ne postoji potencijal koji bi mogao da "iskoči" i bude makar na nivou Crvene zvezde i Partizana, kamoli reprezentacije koja želi da igra na Svjetskom prvenstvu, pa je tako selektor Dragan Stojković dugo tražio alternativno rješenje. Gledali smo kraj desne aut-linije Andriju Živkovića, Nemanju Radonjića, Darka Lazovića, pa čak i Filipa Đuričića, međutim i dalje se traga za još kvalitetnijom opcijom koja bi mogla da donese neophodni balans "orlovima".

Sada iz Italije stiže interesantna ideja. Trener Fiorentine Vinčenco Italijano namjerava da "preoblikuje" Aleksu Terzića koji čitavog života igra kao lijevi bek, pa ga tako u nastavku sezone vidi i na desnoj strani.

Zbog problema sa povredama, Italijano je namjerio da večeras Aleksi Terziću pruži šansu da počne meč kao desni bek, nakon što je solidno odigrao u posljednja dva meča protiv Bolonje i Juventusa ulazeći sa klupe umjesto Dodoa. Italijanski mediji nagađaju da je Italijano zadovoljan i da ga u nastavku sezone vidi na desnoj strani, pa bi tako trebalo da bude u startnih 11 za meč protiv Brage (četvrtak, 18.45).

Ovo bi mogla da bude i dobra vijest za Terzića, koji uglavnom pored kapitena Biragija nema prostora da igra na lijevoj strani, ali potencijalno i za reprezentaciju Srbije ako se pokaže da je ovo "dobar fit".

Terzić ima 23 godine i dres Fiorentine nosi od 2019. godine. Tada je iz Crvene zvezde prešao u redove "ljubičastih" za 1,7 miliona evra, već poslije nekoliko mečeva u matičnom klubu. Išao je na pozajmicu u Empoli, dok je za prvi tim Viole do sada odigrao 38 utakmica i zabilježio tri asistencije. Ukupno je odigrao i pet mečeva za reprezentaciju Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC