• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"O Partizanu ne razmišljamo i ne kalkulišemo!" Zvezdu čeka derbi - Milojević ima druge prioritete!

Autor Dragan Šutvić

Veoma važan meč u borbi za šampionsku titulu Zvezda igra protiv gradskog rivala.

 miloš milojević o utakmici crvena zvezda čukarički  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju put u Superligi Srbije utakmicom protiv Čukaričkog na svom terenu, a trener Miloš Milojević za klupski sajt govorio je o tom meču. On je istakao kakav odnos moraju da imaju njegovi igrači, ko je spreman za meč protiv Brđana, koliko je daleko derbi i posebno se bavio minutažom jednog mladog fudbalera.

Možda će vas zanimati

Na samom početku osvrnuo se na "kiks" protiv Vojvodine u Beogradu, kada je aktuelni lider prvenstva pred svojim navijačima samo remizirao. Crvena zvezda na proljećnoj premijeri nije pobijedila, a Milojević je vidio dobrih pola sata od svojih izabranika.

"Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u posljednje vrijeme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do posljedneg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobru utakmicu i rezultat", počeo je Milojević.

Šef stručnog štabva crveno-bijelih istakao je da se vodi računa o svim igračima na pozajmicama, pa tako i o Vladimiru Lučiću koji je na pozajmici u Čukaričkom i zbog toga neće igrati u derbiju 22. kola.

"Pratimo sve igrače koji su na pozajmici, i Lučića, i Stankovića, Kneževića, Mituljikića... Nema dileme da je Lučić kvalitetan igrač sa dobrim osjećajem za igru i kvalitetom koji je dokazao i ovdje, tako da mi je drago što mu dobro ide."

Crveno-bijeli mogu da računaju na sve igrače za meč protiv Čukaričkog, ali neće biti potrebe da se tim mnogo mijenja. Proljećni dio prvenstva je tek počeo i najjači sastav mora da iznese borbu za titulu u Superligi, ali utakmicu po utakmicu.

"U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promkena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli proljećni dio sezone, odigrali dvije utakmice, tako da nema osjetnog umora. Ne mogu da kažem da nije lakše, jer je prednost tu, ali kao što se brzo zaradi, tako se i istopi. Namjestili smo glavu da idemo iz utakmice u utakmicu, sljedeći je meč protiv Čukaričkog, a onda ćemo razmišljati o Javoru, pa tek o derbiju. Nemamo prava za kalkulacije i razmišljanje o derbiju, ima još dosta do toga. Šampion se svakako proglašava 26. maja, a ako i prije toga obezbijedimo titulu matematički, još bolje. Međutim, treba nam ozbiljnost i poštovanje prema svim rivalima, bilo da se oni zovu Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina... U fudbalu je sve moguće, vidjeli ste i kroz utakmice u Evropi to", istakao je trener Zvezde.

Talentovani Stefan Mitrović nije uspio da se izbori za mesto startera na početku proljećnog dijela pored Aleksandra Kataija i Osmana Bukarija, a trener Miloš Milojević dotakao se njegove uloge, minutaže i ponašanja u klubu.

"Velika je konkurencija. Mitrović je kvalitetan igrač i mislim da i on želi da bude reprezentativac i profesionalac na višem nivou od Superlige, ali na toj poziciji imamo najefikasnijeg igrača u timu. Dijelimo mu minutažu i s Bukarijem, ali nadam se da će biti prostora i da igra na svojoj prirodnoj poziciji. Bitno je da je Mitrović zreo momak, dobro radi, sve razumije i kad bude bljesnuo i stigao do konstantnosti, biće standardan", zaključio je Milojević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC