• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ILIEV ITALIJANIMA NAHVALIO JOVIĆA - "ON JE PREDATOR": Otkrio sve o Luki, pa pomenuo novog bisera srpskog fudbala

Autor Haris Krhalić

Bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je opširno za italijanske medije o srpskim igračima koji su trenutno na dobrom glasu Seriji A.

 Ivica Iliev o Joviću Izvor: MN PRESS

Bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev je za italijanske medije pohvalno govorio o trojici srpskih fudbalera koji igraju u Seriji A. Nekadašnji napadač Mesine i Đenove prokomentarisao je trojicu fudbalera koji ove sezone nose dres Fiorentine, uz poseban osvrt na Luku Jovića.

On je izjavio da mu je drago što Luka Jović konačno pokazuje klasu za koju je Real Madrid platio velikih 60 miliona evra na ljeto 2019. Jović je za Fiorentinu postigao prva dva gola u pobjedi nad Bragom u Konferencijskoj ligi i tako postao najbolji strijelac u tekućoj sezoni trećeg po rangu UFA takmičenja. Tim iz Firence upisao je ubjedljivu pobjedu (4:0) u Portugalu, pa će srpski napadač imati priliku da dodatno popravlja učinak.

"Presrećan sam zbog Jovića jer je odigrao sjajnu utakmicu. Kao i cijeli tim Fiorentine. Luka je pokazao šta zna. Jedan je od najjačih napadača u kaznenom prostoru. Ako mu tim obezbijedi šanse, on će postizati golove. Prvi gol je bio majstorija, drugi djelo predatora u šesnaestercu. Prije 20 godina sam u Mesini igrao sa Rikardom Zampanjom koji je poput Jovića bio ubitačan u kaznenom prostoru, a manje opasan van njega", rekao je Iliev.

Nekadašnji direktor Partizana upitan je o Jovićevom karakteru kao igraču, na šta je Iliev odgovorio da nisu isti tip igrača, a ni tip osobe. "On sigurno nema fudbalsku glad kao Vlahović. Došao je u Firencu poslije perioda u Real Madridu gdje je bio okružen igračima sa super mentalitetom. Možda nekada djeluje stidljivo ali nije takav. Nije ni sportski bezobrazan. Sada polako pronalazi kontinuitet i vraća se na nivo iz Ajntrahta. Međutim, cijeli tim treba da mu pomogne u toj misiji".

Usput je i dao komentar na slabiju formu Nikole Milenkovića u posljednje vrijeme i o tome da loš plasman na svjetskom prvenstvu i dalje ima uticaj na srpskog defanzivca.

"Mislim da je malo pao u formi poslije Mundijala. Srpski igrači su pogođeni i osjećaju efekte neispunjenih očekivanja na Svjetskom prvenstvu. Pored toga, ni glasine o transferu u velike klubove nisu od pomoći".

O Aleksi Terziću, trećem Srbinu u "violi" je izjavio da još uvijek ima prostora za napredak. "Ima kvalitet ali treba mu vremena. U narednih 12 mjeseci bi trebalo da otkrije na kojem je nivou", a odmah se dotakao i igrača koji bi u budućnosti mogao iz Srbije da se preseli u Italiju: "Fiorentina i Partizan imaju sjajne odnose posljednjih godina i nadamo se da ćemo opet stvoriti igrače koji bi zadovolji kriterijume tržišta. Trenutno je Mihajlo Ilić igrač koji ima potencijal da bude igrač za Seriju A. U posljednjem meču u Ligi konferencija je bio sjajan".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC