• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Hrvatskoj - povukao se Dejan Lovren!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Lovren se povukao iz reprezentacije Hrvatske, zvanično je potvrđeno.

 dejan lovren se povukao iz hrvatske reprezentacije  Izvor: Profimedia

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren odlučio je da se povuče iz reprezentacije poslije osvojene bronze na Svjetskom prvenstvu tako da neće biti na raspolaganju selektoru Zlatku Daliću za fajnal-for Lige nacija, odnosno za novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Lovren je na Instagramu objavio emotivno pismo u kome je obrazložio razloge zbog kojih više neće igrati za Hrvatsku, ali je poručio da je sve donijeto trezveno, poslije mnogo razmišljanja.

"Došao je i taj dan kada moram da se pozdravim i kažem zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kao vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju. Sanjao sam kao dijete da ću igrati na velikim turnirima, u tom najljepšem dresu sa šahovnicom na sebi. Bijelo-crvene kvadratiće sam prvi put obukao s devet godina i nikada neću zaboraviti taj poseban osjećaj - kao da sam imao na sebi Supermenov plašt. Osjećao sam se moćno, samouvjereno, neustrašivo, baš kao i moj heroj Supermen. Neopisivo!", napisao je između ostalog Dejan Lovren u dugačkom pismu u kome se zahvalio svima na podršci u prethodnom periodu.

Lovren je 2009. godine debitovao za Hrvatsku i njen dres je nosio 78 puta. Postigao je i pet golova, dok ima i dvije velike medalje sa "vatrenima" sa Mundijala. Bio je srebrni 2018. godine u Rusiji, pa bronzani 2022. u Kataru, što je zaista sjajan uspjeh.

Kontroverzni fudbaler Liona je takođe imao i brojne ispade u dresu reprezentacije Hrvatske, kao i onda kada "skine" taj dres. U više navrata je veličao ustaše i potom se pravdao da je pogrešno protumačen, a posljednji incident imao je nakon Katara kada je zajedno sa Marcelom Brozovićem slavio uz pjesme ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, kao i uz ozloglašeni pozdrav "Za dom spremni".

Poslije tog incidenta je ubrzo napustio Rusiju, iz Zenita je prešao u Lion za koji je već nastupao, dok je tokom karijere bio član i Sautemptona, Liverpula i Dinama.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC