• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi vječiti derbi odigran van Sarajeva: Ovo je katastrofa - za mene POTPUNO BESMISLENO!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sarajevo i Željezničar, najblaže rečeno, nisu briljirali u gradskom derbiju, s čim se složio i trener "bordo" ekipe Mirza Varešanović.

 Mirza Varešanović komentarisao sarajevski derbi Sarajevo Željezničar 0:0 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo i Željezničar odigrali su blijed 148. "vječiti derbi" u kojem nisu viđeni golovi.

U Trening centru Fudbalskog saveza BiH, u zaostalom meču 18. kola m:tel Premijer lige BiH, viđeno je malo toga zanimljivog. Tvrda utakmica, sa tek ponekim uzbuđenjem, teško da je mogla zadovoljiti gledaoce pored malih ekrana, s obzirom da je susret u Zenici igran bez prisustva publike.

"Pripremali smo se da dobijemo ovaj derbi, jer smo u utakmicu ušli puni samopouzdanja nakon velike pobjede u Širokom Brijegu. Znali smo kako Željezničar igra, da po svaku cijenu želi da rastrza utakmicu i u tome su uspjeli. Mi smo pokušavali, mada smo preskakali igru, što nije bio plan. Tražili smo da igru dođemo do protivničkog gola, ali u tome nismo danas uspjeli", rekao je trener Sarajeva Mirza Varešanović u izjavi za TV Arena Spport poslije meča.

Na pitanje da li je dodatni pritisak na obje ekipe izazvala važnost derbija, strateg Sarajeva je rekao:

"Vjerovatno jeste, ali to se ne bi smjelo dešavati. Imamo dovoljno iskusnu ekipu da ne podlegnemo pritisku, ali svaki drugi derbi je takav - tvrd, rezultat je 0:0 ili 1:1, bez puno šansi, ali sa velikom željom igrača i s jedne i s druge strane da se ne izgubi. Htjeli smo da osvojimo tri boda koji bi nam puno značili, međutim treba dići glavu gore, krenuti još jače i od ovog momenta okrećemo se utakmici protiv Veleža."

Nije ovo prvi put da se mreže ne tresu u sarajevskom derbiju. Naprotiv, takva je većina utakmica kada se sastaju Sarajevo i Željezničar.

"Derbi je specifična utakmica, svi to znamo. Igrao sam i ja derbije, a po tradiciji se najviše utakmica završi ovim rezultatom koji nije popularan i koji je za mene najgori", jasan je trener Sarajeva.

Baš kao i kolega Edis Mulalić, i Varešanović je razočaran što je ovaj derbi odigran van Sarajeva.

"Katastrofa. Za mene je ovo besmisleno, da se ovakva utakmica igra van Sarajeva, bez navijača. Kao da smo igrali neku pripremnu utakmicu u Antaliji, jer ovakav je ambijent i atmosfera na tim mečevima. Tu je još milion stvari - mi ne znamo gdje ćemo igrati narednu utakmicu. Svaku utakmicu igramo na gostujućem terenu. Mi dogovorimo utakmicu da igramo u Mostaru, preko noći dođe naredba da se igra bez publike. Nije mi jasno zašto", rekao je Varešanović, a onda se nadovezao i na činjenicu da bi Sarajevo tek u aprilu trebalo da se vrati na svoje "Koševo".

"Kako se stvari odvijaju, ništa više ne vjerujem. Svaka utakmica, novi teren. Ja ne tražim nikakav alibi, ali uslove koje mi imamo nisu isti uslovima koje imaju druge ekipe."

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC