• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo puno samopouzdanja uoči derbija: Dati posljednji atom snage za dobar rezultat protiv Željezničara

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara igra se sutra u 13 sati u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bez prisustva publike, jer teren Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" još nije spreman za utakmice.

 Mirza Varešanović Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Fudbaleri Sarajeva 148. prvenstveni vječiti gradski derbi protiv Željezničara dočekuju puni samopouzdanja nakon pobjede u Širokom Brijegu te su uoči zaostalog 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na četiri boda manje od najvećeg rivala. Šef stručnog štaba Mirza Varešanović kazao je kako je na sutrašnjem derbiju potrebno dati i posljednji atom snage kako bi se ostvario dobar rezultat.

Sarajevski derbi igra se sutra u 13 sati u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bez prisustva publike, jer teren Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" još nije spreman za utakmice.

Varešanović je na današnjoj konferenciji za novinare rekao kako je derbi specifična utakmica te da jedanko znači i jednoj i drugoj ekipi.

"Utakmica u kojoj moramo dati posljednji atom snage i imati veliku želju da ostvarimo dobar rezultat. Ulazimo puni samopouzdanja poslije jedne velike pobjede u Širokom Brijegu i nadam se da ćemo nastaviti tim ritmom", kazao je Varešanović.

Kazao je kako je FK Željezničar trenutno na tabeli u boljoj bodovnoj situaciji i kako to za njih predstavlja određenu prednost.

"Mi se moramo dobro spremiti bez obzira na stanje na tabeli i na sve ostale stvari. Nadam se da ćemo sutra ostvariti dobar rezultat i da će igrači dati sve od sebe. Ova utakmica nam puno znači", rekao je Varešanović.

Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Stoper Sarajeva Besim Šerbečić kazao je kako nema potrebe puno pričati o tome šta derbi znači, za igrače, navijače, generalno za ljude u Sarajevu.

"Mislim da smo puni samopouzdanja nakon utakmice u Širokom Brijegu. Svjesni smo kvaliteta koji posjedujemo. Mislim da će nam značiti s psihološkog aspekta. Oni (Željezničar) su trenutno u boljoj poziciji na tabeli, ali imamo još dosta utakmica do kraja, sve je do nas. Mislim da ćemo sutra ponoviti kvalitet pokazan u Širokom Brijegu i da neće biti nikakvih problema", rekao je Šerbečić.

Lider na tabeli Premijer lige trenutno je Zrinjski s 45 bodova, drugi je Široki Brijeg s 36, koliko ima i trećeplasirani Borac. Četvrti je Željezničar s 32 boda, Velež peti s dva boda manje, dok je Sarajevo na petoj poziciji s ukupno 28 osvojenih bodova.

(MONDO/Anadolija)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC