• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi sarajevski derbi izvan Sarajeva okončan bez golova! Premalo smo vidjeli od "bordo" fudbalera i Želje (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na 148. izdanju sarajevskog derbija između Sarajeva i Željezničara nije bilo pogodaka u zaostalom susretu 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Sarajevo - Željezničar 18. kolo PL BiH Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara po prvi put je odigran izvan glavnog grada BiH i to bez prisustva publike.

Trening-centar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici je bio domaćin susreta s obzirom da teren "Koševa" zbog renoviranja još nije spreman za odigravanje mečeva, ali ljubitelji fudbala nisu mnogo dobrog vidjeli na meču.

SARAJEVO - ŽELJEZNIČAR 0:0

istina, bilo je šansi na obje strane da se postigne pokoji pogodak, ali utisak je da je "bordo" tim više želio pobjedu, a posebno agilan bio je vjerovatno najbolji pojedinac Almedin Ziljkić, koji je najviše pokazao i vrlo vjerovatno nametnuo novom selektoru BiH Faruku Hadžibegiću u nekom od narednih okupljanja "zmajeva".

No krenimo redom...

Već na samom početku derbija, Željo je kreirao stopostotnu priliku - Andrija Drljo je centrirao s desne strane, ali je udarac Brazilca Santosa završio tik iznad prečke.

"Bordo" tim je uzvratio u 15. minutu kada se Hamza Čataković našao u šansi, međutim, oklijevao je pa je Edin Cocalić uspio da izblokira njegov šut.

Do odlaska na odmor više nije bilo izglednijih prilika ispred golmana "bordo" tima Muhameda Šahinovića niti čuvara mreže Želje Vedada Muftića, pa selektor BiH Faruk Hadžibegić, koji je danas saopštio prvi spisak "zmajeva", nije imao mnogo šta da vidi na terenu. Vrijedi napomenuti i da snažan vjetar svakako ne doprinosi kvalitetu fudbala.

"Bordo" tim je u nastavku derbija, tačnije u 49. minutu preko Almedina Ziljkića opet kreirao odličnu priliku.
Nekadašnji fudbaler Borca je ukrao loptu od odbrane Želje, probio se po lijevoj strani i poslije nekoliko driblinga šutirao samo pored stative.

Četiri minuta kasnije uslijedila je stopostona šansa i na drugoj strani nakon kornera Cocalića, plavi su od sudije Admira Musića tražili da prizna pogodak jer je lopta navodno prošla gol-liniju, međutim, sarajevski arbitar je pokazao da se igra nastavi.

Poslije slobodnjaka Ziljkića u 70. minutu sa skoro 30 metara, koji je odbranio golman Želje, da bi potom odbijenu loptu visoko iznad prečke poslao je rezervista Daniel Avramovski.

Do kraja nije bilo stopostotnih šansi, pa su bodovi podijeljeni. 

Ovo je bio ukupno 148. sarajevski derbi, a uspješniji je Željo sa 46 pobjeda, Sarajevo je ostvarilo 44 trijumfa, dok je 58 utakmica okončano neriješenim ishodom.

SARAJEVO: Šahinović, Mulalić, Šerbečić, Martinović, Tomašević, Balta Jelić, Vrančić, Varešanović, Ziljkić, Gulijašvili, Čataković. Trener: Mirza Varešanović

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Hodžić (18), Santos, Beganović, Galić, Jašarević. Trener: Edis Mulalić

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC