• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komentar Edisa Mulalića najviše govori o sarajevskom derbiju: Kao Zvezda i Partizan - RAK ZA OČI!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedan blijed derbi odigrali su Sarajevo i Željezničar, a ponovo se u susretu sarajevskih rivala mreže nisu tresle.

 FK Željezničar FK Sutjeska  (1).JPG Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sarajevo i Željezničar nisu oduševili u 148. sarajevskom "vječitom" derbiju. Odigrali su meč bez golova, a zaostali duel 18. kola m:tel Premijer lige BiH odigran je u Trening centru Fudbalskog saveza BiH, i to bez prisustva gledalaca.

Nije bilo mnogo izglednih prilika tokom 90 minuta u Zenici, a trener Željezničara Edis Mulalić sarajevski derbi uporedio je sa beogradskim od prije nekoliko dana, kada ni gledaoci na "Marakani" nisu mogli da uživaju u igri dva gradska rivala.

"Ulog je veliki. Sigurno da ni kolega ni ja ne želimo ovakvu utakmicu, ali niko ne želi ni da izgubi. Prije par dana gledao sam Crvenu zvezdu i Partizan, to je isto bilo rak za oči. Ja bih volio da bude 5:5, više nego 0:0, zbog naroda. Ali ponovo smo vidjeli 'fajterski' derbi, gdje se nikome nije prepuštao nijedan duel", rekao je Mulalić u izjavi za TV Arena Sport.

Česte su utakmice poput današnje kada su mečevi Sarajeva i Željezničara u pitanju. Tvrd meč, bez mnogo prilika i rizika i podjela bodova na kraju mora zadovoljiti i jedne i druge.

"Možda smo u nekim stvarima izgledali bolje u prvom poluvremenu nego Sarajevo. Držali smo ih daleko od gola, imali par prilika. U nastavku nije nije htio da rizikuje. Derbi je uvijek utakmica koja pokazuje neke smjernice. Nije lako odigrati tu utakmicu. Ko je igrao derbi, zna to - ljepota je uvijek sekundarna", naglasio je trener sarajevskih "plavih".

Prvi put u istoriji sarajevski derbi odigran je van prestonice BiH.

"Fudbalski savez BiH ja cijenim i poštujem, ali oni nam diktiraju uslove i mi to moramo ispoštovati. Jeste čudno, pogotovo bez publike. Ali bih pohvalio sudijsku četvrorku, koja je zaista dobro obavila zadatak. Treba ponekad potencirati dobre stvari, a ne samo da kudimo", poručio je Mulalić.

Željezničar je ovim remijem ostao četiri koraka ispred Sarajeva, te trenutno zauzima četvrtu poziciju, dok je "bordo" tim ostao šestoplasirani.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC