• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspad sistema u Parizu - možda im "zavrnu slavinu"! Mesi, Nejmar i Mbape odlaze ovog ljeta...

Autor Dragan Šutvić

Pari Sen Žermen čekaju velike promjene tokom ljeta.

 raspada se pari sen žermen  Izvor: Profimedia

Pari Sen Žermen je još jednu sezonu završio na košmaran način. Već u "prvoj krivini", preciznije u osmini finala, završili su učešće u Ligi šampiona i tako praktično prokockali Lionela Mesija, pa zbog toga slijedi velika rekonstrukcija tima ovog ljeta koja uključuje i odlazak najvećeg svih vremena. Djeluje da je sve manje izvjesno da će Mesi željeti da ostane u Parizu, a da problem bude još veći - teško da će to učiniti Nejmar i Mbape.

Tako bi lako moglo da se desi da Pari Sen Žermen istog ljeta ostane bez "trozupca" koga su se svi plašili, ali u praksi nije djelovao toliko nezaustavljivo kako se mislilo u avgustu 2021. godine.

Francuski mediji prenose da ćemo ubuduće gledati daleko štedljiviji Pari Sen Žermen pošto bi Katar mogao da prebaci sredstva na Mančester junajted oko koga "obigravaju". S obzirom da dva kluba ne mogu da budu u istom vlasništvu, moguće je da PSŽ bude čak i prodat tokom ljeta jer se ovaj projekat nije pokazao kao naročito uspješan poslije sedam sezona tokom kojih je potrošeno milijardu i po evra na pojačanja.

Mogli bi dio sredstava da vrate prodajom Kilijana Mbapea, koga su jedva ljetos ubijedili da ostane i dali mu najveću platu u istoriji fudbala, a s obzirom da ima kratkoročni ugovor i da je već jednom pokušao da "pobjegne", možda je najbolje rješenje za sve da ga puste u Real Madrid koji ga toliko želi.

Što se tiče Nejmara, najskupljeg pojačanja u istoriji, tu je tek prava dilema. Zbog povrede je završio sezonu i djeluje da je zato PSŽ digao ruke od njega, ali sada već ne mogu da povrate izgubljeno. Pitanje je da li će biti pravih ponuđača za njega, a znamo da se tokom januara najviše spominjao Čelsi. Tada je Tod Boli ipak rekao "ne" i okrenuo se mlađim fudbalerima, međutim pošto im nedostaje napadač, ni Nejmara ne bi trebalo otpisati.

Takođe, očekuje se odlazak trenera Kristofa Galtijea i sportskog direktora Luisa Kamposa, odnosno čak i većine njihovih pojačanja jer je potrebno da neko pritisne "restart" dugme. Možda je to Zinedin Zidan...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC