• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio Zvezdin milionski promašaj, sad pljuje bivše klubove: "Bio sam primoran da odem tamo, to ne biste voljeli!"

Autor Dragan Šutvić

Najavljen kao pojačanje za Ligu šampiona, a na kraju nije mogao da pomogne ni u Superligi Srbije.

 radživ van la para pljuje crvenu zvezdu  Izvor: MN PRESS, Yorgos Matthaios/IN TIME

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Radživ van la Para (31) konačno je pronašao klub. On će u nastavku sezone igrati za holandskog drugoligaša Almere siti, u kojem se nadaju da je baš ofanzivac rješenje za njihove probleme. Maštaju u klubu da će im Radživ donijeti plasman u elitni rang fudbala u Holandiji, što se pominje kao cilj za naredne sezone.

Nikada ranije ovaj klub nije igrao u najvišem rangu odnosno Erediviziji, a iskusni krilni napadač u tim donosi iskustvo iz nižih liga, ali i Lige šampiona, Premijer lige... Uglavnom, kaže da dolazi u dobroj formi iako je zvanično bez kluba od februara 2022. godine, kada je završio sa Apolon Smirnisom u Grčkoj. Prije toga igrao je za Vicbirger u Njemačkoj, Logronjes u Španiji, šest mjeseci bio bez tima...

"Bio sam bez kluba posljednjih godinu dana, Johan Hansma mi je dao priliku da se ponovo osjetim kao fudbaler. Posljednjih godina sam igrao za klubove u kojima jednostavno ne biste voljeli da budete kao fudbaler. Ali bio sam manje-više primoran da odem tamo samo da igram. Sada ponovo imam priliku da se pokažem u Holandiji", rekao je krilni napadač.

Ovo su njegove fotografije u dresu Crvene zvezde:

Podsjećamo, Radživ van la Para stigao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje iz engleskog Hadersfilda, sa kojim je čak igrao i u Premijer ligi. Tada su crveno-bijeli platili čak 1,2 miliona za njegove usluge, a ispostavilo se da je promašaj i da će manje od godinu dana kasnije kao slobodan igrač napustiti klub.

Kao igrač srpskog kluba upisao je na svoj konto 11 utakmica, jedan gol i dvije asistencije, a nastupio je i na pet mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona. Učestvovao je u velikoj beogradskoj pobjedi nad Olimpijakosom, ali to nije detalj koji će pamtiti navijači - njegov mandat u klubu ostaće zabilježen kao potpuni fijasko, a sam Radživ van la Para kao jedno od najgorih pojačanja u klupskoj istoriji.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC