• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo legendarni engleski defanzivac: Njegova porodica je sinonim za Šefild, kao Maldiniji za Milan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kao što su Maldiniji generacijama igrali za Milan, takav je slučaj i sa Megsonima i Šefild Venzdejom. A sada je nažalost čuveni Don Megson preminuo.

 Preminuo Don Megson Izvor: Profimedia

Tužne vijesti dolaze iz Engleske gde je preminuo nekadašnji legendarni kapiten Šefild Vendzdija Don Megson. Pouzdani defanzivac je prema navodima engleskih medija preminuo mirno u 86. godini. 

"Veoma tužne vijesti. Porodica me je zamolila da saopštim da nas je Don Megson napustio u 86. godini. Ikona Šefild Vendzija i kapiten u finalu FA kupa 1966. godine. Njegov sin Geri kaže da je preminuo mirno. Bio je odličan fudbaler i igrač, inspiracija, lider i prodorni lijevi bek, jedan od najboljih igrača u državi sa sjajnom karijerom u Šefildu", napisao je engleski novinar Alan Bigs.

Don Megson je rođen 1936. godine, a u Šefild Vendzdej u kome će se proslaviti stigao je 1959. i igrao je tu do 1969. godine. Za to vrijeme je upisao 442 nastupa za "sove" i samo je šest igrača u istoriji kluba imalo više utakmica u nogama. Na čuvenom "Hilsborou" je bio i kapiten, a njegov sin Geri je kasnije bio prvo igrač, pa trener kluba.

Pouzdani lijevi bek je posljednje dvije godine fudbalske karijere proveo u Bristolu, a finale FA Kupa 1966. godine na kome se i vidi na slic u bijelom dresu mu je vrhunac karijere sa "sovama". 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC