• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska će se za finale boriti sa Marokom!

 Francuska Engleska prenos uživo Svjetsko prvenstvo Izvor: Profimedia

Francuska je pobijedila Englesku 2:1 u derbiju četvrtfinala Svjetskog prvenstva i plasirala se u polufinale Mundijala u Kataru, u kojem će igrati protiv Maroka, koji je ranije danas eliminisao Portugal. U drugom polufinalu igraće Hrvatska i Argentina.

U subotu uveče odigran je derbi ove faze takmičenja, u kojem su Francuzi i Englezi odigrali dramatičan meč, odlučen u posljednjim trenucima, u kojima je Markus Rašford imao šansu da iz slobodnog udarca, sa oko 20 metara, postavi 2:2. Ipak, promašio je, kao što je u 84. minutu Hari Kejn promašio jedanaesterac. Gađao je za izjednačenje i prebacio prečku. Propustio je šansu da drugi put na ovoj utakmici pogodi iz penala, a ovaj promašaj će ga dugo, dugo boljeti. Engleska generacija koja je prije četiri godine igrala u polufinalu, a prošle godine u finalu Evropskog prvenstva, oborila je na koljena Francuze u drugom poluvremenu, propuštala šanse da povede, ali je onda na njenu žalost ipak sve stalo u loš udarac napadača Totenhema.

Iako je vezista Real Madrida Orelijen Čuameni (22) golčinom sa 25 metara već u 17. minutu najavio pobjedu Francuske, Engleska je još jednom pokazala da je čvrst tim i da ima karakter pobjednika. "Pritisnula" je branioca titule i iz tog pritiska izjednačila, golom Harija Kejna iz jedanaesterca u 53. minutu. Penal je skrivio upravo Čuameni, a Kejn je poslao loptu u stranu suprotnu onoj u koju se bacio njegov saigrač iz Totenhema, golman i rekorder Francuske Ugo Loris.

Od tog trenutka i izjednačenja, Engleska je dobila ogromnu energiju i nizali su se njeni napadi. Odlični Hari Mevajer je gađao glavom i pogodio stativu u 69. minutu. I tri minuta kasnije "Albion" je bio blizu vođstvu, jer je Bukajo Saka gađao na centaršut Luka Šoua, ali je promašio pod pritiskom defanzivca "trikolora" Tea Ernandeza. Ipak, Francuzi su se od toga oporavili, stali na noge i ponovo poveli, golom svog heroja - Olivijea Žirua. Neuništivi veteran gađao je glavom na centaršut Antoana Grizmana i postavio konačnih 2:1, ali se momenat odluke ipak dogodio u 84. minutu.

Tada je Ernandez u kaznenom prostoru oborio Mejsona Maunta i skrivio penal koji legendarni Dejvid Bekam sa tribina nije mogao da gleda. Kao da je slutio ono što se desilo - da će Kejn promašiti i da će Engleska izgubiti. U odnosu na prošli Mundijal i tadašnji nastup u polufinalu, tim Gereta Sautgejta napravio je korak unazad. Sa druge strane, Francuzi su nastavili odbranu titule i došli na dva koraka do novog naslova prvaka svijeta.

Pročitajte kompletan tok meča klikom na "Razvoj događaja"

22:02

KRAJ UTAKMICE!

Francuska je pobedila Englesku 2:1 i ide u polufinale! Tragičar je Hari Kejn, jer je promašio ceo gol iz penala u kojem je mogao da izjednači na 2:2 u finišu!

Francuska će igrati u polufinalu protiv Maroka, dok će u drugom polufinalu igrati Hrvatska i Argentina!

21:59

Neverovatna drama! Slobodnjak u 98. minutu za Englesku!

Verovatno poslednju šansu na utakmicu imaće Engleska - Markus Rašford će izvesti slobodan udarac sa oko 20 metara...

21:44

84' ŠOK! Hari Kejn promašuje ceo gol!

Svom snagom je gađao i prebacio prečku!

Izvor: Fonet/Francisco Seco/AP

21:41

82' JOŠ JEDAN PENAL ZA ENGLESKU!

VAR ponovo pregleda situaciju u kojoj je napadač Engleske Mejson maunt pao posle duela sa Teom Ernandeom. Francuz ga je snažno udario ramenom, oborio ga na zemlju u punom trku, a arbitar je najpre pokazao da se igra dalje, a potom je ipak pogledao ekran. I dosudio je jedanaesterac!

21:38

78' OLIVIJE ŽIRU! FRANCUSKA VODI 2:1!

Grizman centrira, Žiru pogađa glavom - Francuska je nadomak polufinala Svetskog prvenstva.

Žiruu (36) su oči pune suza dok slavi jedan od najvažnijih golova u svojoj velikooj karijeri!

21:37

77' Kakva utakmica! Sada je heroj engleski golman!

"Devetka" Francuske Olivije Žiru propušta šansu utakmice! Usman Dembele nabacio je loptu u visini peterca, a veteran je gađao levom, kako je hteo, ali je Pikford odbranio!

21:32

72' Ponovo velika šansa za Englesku!

Luk Šo protrčao je po levoj strani, pogodio u petercu Bukaja Saku, ali on je u duelu sa Teom Ernandeom poslao loptu pored gola. Kako je tek ovo bilo blizu! "Visi" gol u vazduhu!

21:30

69' Kako je ovo bilo blizu - STATIVA!

Defanzivac Engleske Hari Megvajer gađao je glavom na centaršut iz prekida i lopta je okrznula stativu. Koliko je sreće imao golman Francuske Ugo Loris!

Izvor: Fonet/Pavel Golovkin/AP

21:12

53' PENAL I GOL - HARI KEJN!

Strelac gola za Francusku Čuameni je skrivio jedanaesterac, Hari Kejn je uzeo loptu i savladao svog saigrača iz Totenhema - Uga Lorisa! U 53. minutu rezultat je 1:1, krećemo ispočetka!

Kejn je šutirao u svoju levu stranu, Ugo Loris se bacio u suprotnu i samo je gledao kako lopta odlazi u njegovu mrežu!

21:08

47' Sjajna odbrana Lorisa!

Džud Belingejm je pokušao da izjednači na 1:1 početkom drugog dela, ali se Francuz bacio, izvio i izbio loptu u korner! Spektakularna intervencija.

20:45

Pogledajte GOLČINU Francuske iz 17. minuta za 1:0!

20:43

Da li je Engleska oštećena?!

Pogledajte situaciju iz 30. minuta - sudija i VAR soba bili su saglasni da nije bilo faula!

Izvor: Screenshot

Izvor: Screenshot



20:30

30' Gužva posle Kejnovog šuta u kaznenom

Gađao je najbolji engleski fudbaler sa distance, lopta je otišla u korner, a posle prekida je nastala gužva u petercu Francuske. Ipak, "trikolori" su izdržali ovaj nalet, mada Engleski i dalje jurišaju. I dalje je 1:0 za Francusku.

20:26

26' Englezi traže penal!

Hari Kejn je pao posle jednog starta na ivici kaznenog prostora i deluje da jeste bilo kontakta. Ne preteranog intenziteta, ali je postojao. VAR soba je pregledala tu situaciju i procenila da nije bio jedanaesterac. Ostaje 1:0 za Francusku.

20:20

Kako je Engleska došla do četvrtfinala?

U grupnoj fazi, Englezi su krenuli furioznom pobedom protiv Irana, 6:2, potom su odigrali loše protiv reprezentacije SAD - 0:0, a u poslednjem kolu su dominantno pobedili Vels, 3:0. U osmini finala su razbili Senegal 3:0 i ušli u najzvučniju utakmicu četvrtfinala u Kataru.

Izvor: Profimedia / Peter Schatz / Alamy Live News

20:18

Kako je Francuska došla do četvrtfinala?

"Trikolori" su u grupnoj fazi razbili Australiju 4:1, potom pobedili i Dansku 2:1, golom Kilijana Mbapea u 86. minutu, a onda su u poslednjem kolu šokantno izgubili u duelu protiv Tunisa (0:1). U osmini finala Mundijala nisu imali problema protiv Poljske i rutinski su opravdali ulogu favorita, trijumfom 3:1.

Apsolutno prva zvezda tima je Kilijan Mbape, trenutno najbolji strelac Svetskog prvenstva, sa pet postignutih golova

Izvor: Profimedia

20:17

17' FRANCUSKA VODI 1:0, KAKAV GOL!

Vezista Real Madrida Orelijen Čuameni dao je spektakularan gol za vođstvo Francuske u četvrtfinalu - 1:0! Antoan Grizman ostavio mu je loptu na oko 25 metara od gola, a on je snažnim udarcem savladao Džordana Pikfdorda.

Izvor: Profimedia

20:01

Sa ovih 11 krenula je Francuska!

20:00

Ovo je tim Engleske!

19:30

Dobro došli u tekstualni prenos!

U utorak, 13. decembra,u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru igraće Argentina i Hrvatska. Protiv koga će dan kasnije igrati Maroko za plasman u finale na stadionu "Al Bajt"? Danas ćemo baš na tom terenu dobiti odgovor na to pitanje, u najzvučnijem duelu četvrtfinala, Engleska - Francuska!

UKRATKO

  • KRAJ: Engleska - Francuska 1:2
  • Francuska igra protiv Maroka u polufinalu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije