• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Maroka napravio čudo, pa otvorio dušu: Kažu da NE ZNAMO!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Selektor Maroka, najvećeg čuda Svjetskog prvenstva u Kataru, govorio je poslije pobjede protiv Portugala o preprekama na koje nailaze arapski treneri poput njega.

 Selektor Maroka izjava poslije pobjede nad Portugalom Izvor: FoNet/AP/Thanassis Stavrakis

Maroko je prvi put ušao u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je ranije ove sedmice izbacio bivšeg prvaka Španiju sa 3:0 na penale, a u subotu je rezultatom 1:0 eliminisao i Portugal. Pečat na taj istorijski uspjeh stavio je selektor prve afričke reprezentacije u polufinalu Mundijala, Valid Redragui (47).

Na pitanje sportskog portala "Atletik" zašto se arapski treneri gotovo ne vide u vrhunskom evropskom klupskom fudbalu, selektor Maroka je rekao da bi to pitanje trebalo postaviti evropskim klubovima.

"Zašto ne angažuju arapske trenere? Možda je to kulturološko pitanje, možda mentalitet", odgovorio je i dodao: "Danas mislim da je nemoguće da Mančester siti ili Barselona angažuju arapskog trenera. O tome i ne razmišljaju, kao da nismo dostojni, ili neuki ili nesposobni za takav zadatak. Međutim, postoje trenuci u istoriji koji tjeraju ljude da se predomisle, ali na nama kao afričkim i arapskim ljudima je da promijenimo istoriju. U određenom trenutku to bi se moglo dogoditi", prenela je agencija "Anadolija".

Redragui je marokanski stručnjak, koji je cijelu igračku karijeru proveo u Francuskoj, u kojoj je i rođen 1975. Svojevremeno je bio desni bek više tamošnjih klubova (Rasing Pariz, Tuluz, Ajačio, Dižon, Grenobl...), a nastupao je u Španiji za Rasing Santander. Igroa je za reprezentaciju Maroka 45 puta. Trenersku karijeru započeo je 2014. vodeći maroknaski klub FUS od 2014. do 2019, posle toga je trenirao katarski Al-Duhail, a prošle sezone je trenirao marokanski tim Vidad.

Na klupu reprezentacije sjeo je prije manje od tri meseca, naslijedivši otpuštenog Vahida Halilhodžića, legendarnog jugoslovenskog reprezentativca. Redragi je poslije toga u Kataru prvi put odveo reprezentaciju Maroka u nokaut fazu Mundijala još od 1986, a onda je uspio da učini taj nacionalni tim prvom arapskom selekcijom među četiri najbolje na svijetu.

Izvor: FoNet/AP/Thanassis Stavrakis

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC