• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije uvijek prijatno, pamtim svoju prvu utakmicu! Piksi o igraču koga je Srbija dugo čekala: Sve ovo je novo za njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije je posebno govorio o debitantu, ali i o drugim temama.

 Dragan Stojković Piski o Lazaru Samardžiću Izvor: A.K./ATAIMAGES

Pobjeda Srbije protiv Litvanije u petak, na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ostaće upamćena i po debiju Lazara Samardžića (21), ofanzivnog veziste Udinezea koji je prošao sve mlade selekcije Njemačke, u kojoj je i rođen.

Piksi je Samardžića ubijedio da igra za Srbiju ove zime, a na debiju mu je dao dvadesetak minuta, jer ga je na "Marakani" uveo u igru u 72. minutu umjesto kapitena Dušana Tadića. Iako mu nije bilo lako, Samardžić je opravdao očekivanja i Piksi je siguran da će Lazar uraditi velike stvari među "orlovima".

"Prva utakmica i debi nije baš uvijek prijatan. Sjećam se i mog debija…Mislim da je bio dovoljno skoncentrisan da ne upadne u neki strah. Sve je ovo za njega novo i sve će u budućnosti za njega biti lakše. Vrlo inteligentna igra, inteligentni pasovi, čestitam mu na debiju i vjerujem da će još mnogo, mnogo utakmica odigrati za Srbiju. Na kraju želim da se zahvalim na podršci, bilo je mnogo navijača, bilo je ovo lijepo veče za fudbalsku Srbiju", rekao je Piksi poslije utakmice novinarima.

Izvor: A.K./ATAIMAGES

Srbija je ostvarila važnu pobjedu na startu kvalifikacija i to je uvijek odličan početak novog ciklusa. "Kao trener volio bih da uvijek bude ovako. Da pobijedimo 2:0 i ne primimo gol. Svakog trenera raduje kada ne primite gol, a pobijedite. Zadovoljan sam uspješnim startom u ovim kvalifikacijama, ostvarili smo ono što smo željeli" – rekao je selektor Srbije.

Piksi je odmah poslije utakmice pohvalio nastup Strahinje Erakovića, a govorio je i o drugim novajlijama u ekipi koji su opravdali povjerenje. "Oni su zaslužili da se nađu na terenu i daju doprinos ovoj pobjedi. Imamo svježe krvi, oni su u godinama kada ih očekuje lijepa fudbalska budućnost. Drago mi je da mogu da računam na sve njih. Pohvale za igru i ponašanje, ozbiljno shvatanje obaveza".

Crna Gora je pobijedila u Bugarskoj i najavila veliku i tešku utakmicu protiv "orlova" u ponedjeljak u Podgorici. "Nisam iznenađen njihovom pobjedom. Oni su kvalitetna reprezentacija. Imamo dovoljno vremena da analiziramo taj meč. Meni je najvažnije da se naši igrači dobro odmore i spremno dočekamo tu utakmicu koja nas očekuje već za tri dana", rekao je Stojković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC