• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju u Podgorici čeka 15 igrača iz Superlige: Crnogorci iz Partizana, Zvezde...

Autor Dragan Šutvić

U nacionalnom timu Crne Gore biće veliki broj fudbalera koji su iskustvo sticali ili i dalje stiču u Partizanu, Crvenoj zvezdi ili drugim srpskim klubovima...

 15 igrača crne gore igralo u srbiji  Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju (2:0) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, a samo tri dana kasnije će ponovo na teren. U ponedjeljak uveče najbolji srpski fudbaleri će u Podgorici odmjeriti snage sa Crnom Gorom, timom koji najbolje poznaje srpsku selekciju. Aktuelni sastav Crnogoraca čini čak 15 fudbalera koji su u nekom trenutku karijere igrali u Srbiji!

Nekoliko njih i danas igra u Superligi, pa nema dileme da su najupućeniji u srpski fudbal odnosno u kvalitete nacionalnog tima protiv kojeg treba da igraju u drugom kolu kvalifikacija. Od onih najboljih, poput Stevana Jovetića i Stefana Savića, preko onih bez kojih reprezentacija godinama ne može u vidu Marka Vešovića i Vladimira Jovovića, pa do Lazara Carevića ili Andrije Vukčevića koji treba da budu novi talas, svi su iskustvo sticali na srpskim terenima.

Kada su u petak uveče Crnogorci igrali prvi kvalifikacioni meč i pobijedili Bugare u Razgradu, glavne uloge imali su baš fudbaleri koji su usko vezani za srpski fudbal. Posljednji liniju tima činili su Vešović, Vujačić, Savić i Radunović, ispred njih igrali su Šćekić i Savićević, na desnom krilu Marušić, a u napadu Krstović. Tok meča odlučili su rezervisti Jovović i Jovetić - bivši as Partizana sjajno je proigrao nekadašnje krilo Zvezde, a ovaj na petercu pronašao Nikolu Krstovića koji je postigao jedini gol na meču.

U njih će se selektor Miodrag Radulović, nekadašnji vezni fudbaler Hajduka iz Kule i Zemuna, uzdati i u ponedjeljak uveče. Srbija stiže u Podgoricu kao prvi favorit u ovoj kvalifikacionoj grupi i tim koji je po mišljenjima stručnjaka najbliži direktnom plasmanu na EURO 2024. Da li će Piksija i "orlove" moći da zaustave momci koji izuzetno dobro poznaju srpski fudbal?

Crnogorci u srpskim klubovima:

Partizan - Stefan Savić, Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Aleksandar Šćekić, Stevan Jovetić

Crvena zvezda - Marko Vešović, Vukan Savićević, Vladimir Jovović, Nikola Krstović

Ostali - Lazar Carević (Vojvodina), Andrija Vukčević (Spartak), Risto Radunović (Borac Čačak), Nikola Šipčić (Rad), Adam Marušić (Voždovac), Stefan Lončar (Novi Pazar)

Ovakva situacija u fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore nije ništa neobično, pošto su i na prethodnim spiskovima tamošnjih selektora mjesto zauzimali brojni igrači koji su ime stekli ili još stiču u srpskom fudbalu. Između ostalih, nedavno su pozive u nacionalni tim dobijali Marko Janković, Uroš Đurđević, Marko Rakonjac, Uroš Đuranović, Miloš Milović... Svaki od njih je dio karijere "odradio" i u srpskim klubovima.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC