• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija opet "Pod Goricom" - pamtimo blamažu, ali i Mitrovu dominaciju: Ponovo Podgorica i ponovo čuveni stadion! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentacija Srbije u nedjelju je trenirala na stadionu na kojem će u ponedjeljak igrati protiv Crne Gore.

 Trening Srbije na stadionu "Pod Goricom" u Podgorici Izvor: mondo.me/Anđela Pešić

Reprezentacija Srbije trenirala je u nedjelju uveče na terenu stadiona pod Goricom, gdje će u ponedeljak od 20.45 igrati protiv Crne Gore važnu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. U duelu dvije ekipe koje se odlično znaju, protiv rivala koji sigurno najbolje poznaje "orlove", Piksijevi igrači igraće za velika tri boda, koja bi mogla da im daju ogroman vjetar u leđa već poslije prvog kvalifikacionog vikenda.

Da je ovo derbi grupe pokazuje i tabela, jer je Crna Gora u petak pobijedila u Bugarskoj i takođe trijumfalno ušla u borbu za svoj prvi odlazak na veliko takmičenje. Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za novinare u svom stilu, centarfor "orlova" Aleksandar Mitrović govorio je o šoku među Srbima pred let, a ekipa je poslije "pressa" izašla na teren na kojem kao domaćin utakmice igra Budućnost.

Na tom stadionu nekad je igrala reprezentacija zajedničke države Srbije i Crne Gore i to neslavno, jer je na tom terenu osvojila samo bod protiv Azerbejdžana. Tada je selektor bio Dejan Savićević, našu reprezentaciju u vođstvo je doveo Peđa Mijatović iz penala, Nikola Lazetić u 52. minutu je postavio 2:0. Činilo se - dovoljnih 2:0, ali ipak nije bilo tako jer se u istoriju azerbejdžanskog fudbala tada upisao Gurban Gurbanov.

Za SCG tog dana igrali su ovi igrači: D. Jevrić, N. Đorđević, G. Bunjevčević, M. Dudić, B. Bošković, N. Lazetić, P. Mijatović, S. Milošević, D. Stanković, Z. Vukić, M. Kežman. Igrali su i I. Duljaj, D. Ljuboja i M. Marković.

Takođe, Srbija i Crna Gora igrali su u Podgorici i nakon razdvajanja, u oktobru 2018, kada su "orlovi" pobijedili u utakmici Lige nacija 2:0, golovima dvostrukog strijelca Aleksandra Mitrovića, kome su asistenti bili Milan Rodić i Andrija Živković. Srbija je te jeseni pobijedila Crnogorce i na "Marakani", 2.1, a u Podgorici je "orlove" vodio Mladen Krstajić, dok je na klupi "sokolova" sjedio srpski stručnjak Ljubiša Tumbaković. Za Srbiju je tada "Pod Goricom" igrao ovaj tim: Dmitrović - Rukavina, Veljković, Milenković, Rodić - Lukić, Maksimović - Gaćinović, Živković, Tadić - Mitrović. Igrali su i Jovičić, Sergej Milinković Savić i Radonjić. Neki od tih igrača i ove nedelje su istrčali na trening na podgorički stadion:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC