• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"MOGU SRBI DA SE LJUTE, ALI NEMAJU KULT I MENTALITET!" Analiza Roberta Prosinečkog - pomenuo Piksija i Džaju!

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji fudbalski as Robert Prosinečki iskreno govorio o fudbalskoj reprzeentaciji Srbije, ali i o ostalim dešavanjima oko nacionalnog tima.

 Prosinečki o reprezentaciji Srbije Izvor: Profimedia

Poznato je da nekadašnji jugoslovenski i hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki u razgovoru sa medijima nema dlake na jeziku, a tako je bilo i ovog puta. Bivši igrač Dinama, Crvene zvezde, Reala, Barselone i još nekoliko klubova govorio je o stanju u srpskom fudbalu - dešavanjima oko reprezentacije i Fudbalskog saveza Srbije!

Po riječima legendarnog asa, Srbi nemaju kult reprezentacije i nemaju mentalitet koji je potreban da bi se na velikim takmičenjima pravio rezultat. Dok je Hrvatska u Rusiji 2018. godine igrala finale, a u Kataru četiri godine kasnije završila na trećem mjestu, Srbija je na oba Mundijala ispadala u grupnoj fazi. Robi smatra da je prepoznao gdje je problem, a dodaje i da njegov nekadašnji saigrač Piksi pokušava to da ispravi.

"Srbi moraju da naprave kult reprezentacije. Pokušava to da napravi Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na Svjetsko prvenstvo jer ih godinama nije bilo nigdje, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo da naprave reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na zadnjem Mundijalu do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima...", rekao je Robi za "Večernji list". 

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije posebno se osvrnuo na dšeavanja u srpskom fudbalu. Nedavno je na izbornoj sednici u Staroj Pazovi za novog predsjednika Fudbalskog saveza Srbije izabran 

"Teško mi je da pričam o situaciju tamo kod njih. Džaja ima puno godina i ima puno iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsjednik saveza? Drago mi je da je Džaja predsjednik. Svaki predsjednik mora donijeti novac i napraviti strategiju po kojoj sve mora da funkcioniše. Kako se zove predsjednik njemačkog, engleskog ili španskog saveza? Rijetki to znaju, nemojte me zaje*avati. Ne mora predsjednik biti bivši fudbaler ili nešto posebno. Ali, ne mora dobar fudbaler biti dobar predsjednik. Bivši sportista možda može samo prepoznati neke stvari. Predsjednik mora samo imati organizatorske sposobnosti, donijeti novac i dobre odluke. Predsjednici saveza najvećih fudbalskih nacija rijetko izlaze u javnost i rijetko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto donijeti ili napraviti. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama", zaključio je bivši fudbaler Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC