• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FUDBALERI TSC-A SPRIJEČILI TRAGEDIJU TOKOM PEŠĆANE OLUJE: "Sišli smo u kanal, vidjeli šta se sprema"

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri TSC-a brzom reakcijom spriječili su još veći haos u lančanoj saobraćajnoj nesreći u Subotici.

 Fudbaleri TSC-a o pješčanoj oluji Izvor: Instagram/192_rs/printscreen

Pješčana oluja pogodila je sjever Srbije u utorak popodne, snažan vjetar podigao je pjesak i prašinu i izazvao haos i lančani sudar u kom je učestvovalo 14 vozila. Veću katastrofu spriječili su fudbaleri TSC-a Goran Antonić, Ifet Đakovac, Josip Čalušić, Martin Mirčevski i Nenad Filipović koji su brzo reagovali u ključnim momentima.

Iz kluba su se oglasili i istakli da su "ponosni na pribranost i požrtvovanost fudbalera", pohvalili su njihovu reakciju koja je možda spriječila i tragediju i poželjeli svim povređenima da se što prije oporave. Potom su se javili i igrači i otkrili šta se tačno dogodilo.

"Vraćali smo se sa treninga i u blizini Subotice videli smo da se podigao oblak prašine sa njiva pored puta, bio je toliko gust, mi smo smanjili brzinu i pored toga zamalo smo i mi učestvovali u sudaru", počeo je Antonić.

U jednom dahu je opisivao dešavanja na licu mjesta.

"Kroz gustu prašinu probali smo da se probijemo na drugu stranu puta kada je kamion naletIo na jedan od automobila koji se nalazio na sredini puta. Tada smo, da bi se sklonili, sišli u kanal i probili se na drugu stranu, na dio gdje je vidljivost bila bolja odakle smo primijetili da se drugi automobili približavaju i da vozači nisu svjesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli da ih zaustavljamo, poslije čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće da provjerimo da li su svi učesnici dobro i da ih obavijestimo da uskoro stiže pomoć", prepričava Goran.

O tome je pričao i Ifet.

"Kada smo se vraćali sa treninga naišli smo na pješčanu oluju, usporili smo i stali pored puta. Vidjeli smo lančani sudar i čim smo izašli iz te oluje na čistinu, izašli smo iz automobila da zaustavimo vozila koja su nailazila. Vidljivost je bila veoma loša i vozači nisu mogli ni da pretpostave šta se nalazi ispred njih. Bilo nas je petorica, Atnonić, Ćalušić, Filipović, Mirčevski i ja i nadam se da smo bar malo ublažili katastrofu koja se desila", zaključio je Đakovac.

Pogledajte

00:42
Lančani sudar na putu Subotica-Bačka Topola usled peščane oluje i smanjene vidljivosti
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC