• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda plaća obeštećenje za novog trenera! Nije samo milionska plata, "kupuju" Bahara iz Makabija

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je baš "zapela" za Baraka Bahara, pošto je poslije milionske plate spremna da za njega izdvoji i veliko obeštećenje.

 FK Crvena zvezda moraće da plati obeštećenje za trenera Baraka Bahara Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je u završnim pregovorima oko novog trenera Baraka Bahara i prema saznanjima MONDA nudi mu ugovor do 2025. godine, vrijedan milion evra po sezoni, a to neće biti i jedini "ceh" koji će morati da plate da bi na "Marakanu" prizvali mladog izraelskog stručnjaka. Problem ne pravi Miloš Milojević, nego ugovor koji Bahar ima sa Makabijem iz Haife, a koji je na snazi još godinu dana što znači da će Crvena zvezda morati da plati obeštećenje.

S obzirom na to da je Bahar na putu da donese treću uzastopnu titulu Makabiju, čelnici kluba neće praviti veliki problem Baharu, iz zahvalnosti prema onome što je do sada postigao u klubu, međutim obavijestili su već Crvenu zvezdu da će ipak morati da ga "otkupe" kao da je u pitanju fudbaler.

Prema posljednjim informacijama, Crvena zvezda nudi 600.000 evra kao kompenzaciju za Baraka Bahara, a ukoliko bi crveno-bijeli u obje sezone predloženog ugovora stigli do nokaut faze Lige šampiona - tada bi Makabi dobio bonus od još 200.000 evra, prenosi izraelski "Sport 5". Dakle, potencijalno bi Haifa mogla da zaradi čak 800.000 evra od svog trenera, što nije zanemarljiva svota, pa i novac koji je Zvezda spremna da izdvoji za Bahara (2,8 miliona evra) dovoljno govori koliko su ozbiljni u namjeri da ga dovedu.

U kratkoj trenerskoj karijeri, 43-godišnji trener je do sada osvojio čak deset trofeja u Izraelu, od toga pet titula prvaka. Tri puta je bio šampion sa Hapoel Ber Ševom, a sada je na putu da taj uspjeh ponovi i sa Makabijem iz Haife.

"Dželat" crveno-bijelih iz prethodnog ciklusa Lige šampiona je ostavio pozitivan utisak na čelnike srpskog prvaka tokom jeseni i zato su ove zime stupili u pregovore sa njim, a nedavno su fotografisani u Izraelu. Sudeći po pisanju medija iz ove zemlje, posao samo što nije završen i čeka se konačno "da".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC