• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igramo sa Partizanom, a Robi kaže "Danas zalomi, zato su došli!" Hit priča Bobana Bajkovića: Ilieva vraćali 15 minuta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji golman Crvene zvezde prisjetio se kada je prije više od decenije na stadionu Partizana driblao Ivicu Ilieva.

 Boban Rajković prisjetio se vječitog derbija Izvor: MN Press/Youtube/Darko Lukic/printscreen

Kažu da su golmani neka posebna sorta. Da su kao i ostali, ne bi im kretnja bila ograničena samo na 16 metara. Neki žele da šutiraju slobodne udarce, drugi vole da igraju kao treći štoper... Boban Bajković je volio da "zalomi" i predribla protivničkog igrača, ali njegov najpoznatiji dribling - onaj ispod juga stadiona JNA protiv Ivice Ilieva - nije bio njegova ideja. To je palo na pamet Robertu Prosinečkom, koji mu je u Beogradu oživio karijeru.

Stigao je sa Cetinja u Crvenu zvezdu kao dječak, da ostvari sve snove koje je sačao kada je prvi put navukao rukavice i stao među stative Lovćena. Uspio je Boban Bajković nakon godina muka, pozajmica i čekanja šanse iz trećeg plana. Postao je prvi golman Crvene zvezde i na kraju dočekao titulu u najtežem periodu crveno-bijele istorije. Sve to bilo je protkano epitetom nestašnog momka koji ga je pratio, ludostima na terenu i van njega, ali i uzajamnom ljubavlju sa navijačima koja nije bila mala. Sjetio se toga Bajko u emisiji "Asovi Marakane", na zvaničnom kanalu Crvene zvezde.

"Zašto sam ja driblao? Zato što sam imao navijače iza sebe, da sam izgubio loptu ništa se ne bi desilo. Kaže Robi jednom prilikom 'Danas je derbi, došla je publika, moraš da zalomiš'. On onako, pola u šali, pola ozbiljno priča to. Kaže on meni 'Znaš zašto oni dolaze? Zbog tebe i mene. Danas zalomi'. Ja kažem da hoću, a Vladan Lukić stoji iza i kaže 'Ni slučajno!'. Sportski direktor Ivan Adžić i predsjednik Lukić me odvoje u stranu i kažu 'Pusti Robija, danas ne smijemo da izgubimo, nemoj da rizikuješ'. Pomislio sam u sebi 'Ma, Robi je moj Bog, ja slušam njega'. Prvi kontakt, Tošić mi vraća neku loptu na JNA i Ivica Iliev se zalijeće, ja kao da ću da ispucam, on odleti na jug i 15 minuta nisu mogli da ga vrate. Onda i neki drugi igrač, pa je Mažić svirao faul nada mnom. Ja se okrećem ka Robiju, on pokazuje palac gore i smije se", ispričao je Boban Bajković.

Meč Crvene zvezde i Partizana o kojem priča Boban Bajković odigrao se krajem aprila 2011. godine na Partizanovom stadionu, a u trenucima kada je čuveni dribling izveden crno-bijeli su napadali ka jugu. Duško Tošić je vratio loptu ka Bajkoviću koji je predriblao Ilieva, a zatim u duelu sa Princom Tejgom - inače strijelcem jedinog gola na tom meču - dobio faul od glavnog arbitra. I mala ispravka, to nije bio Milorad Mažić već Slobodan Veselinović. Pogledajte tu situaciju na 02:32 ovog snimka:

Golman Zvezde protiv napadača Partizana.
Izvor: Youtube/Darko Lukic

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC