• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVAT NAPRAVIO SKANDAL U BUNDESLIGI! O njegovom potezu priča cijela Njemačka: "Rekao sam mu, nije mi se svidjelo!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji hrvatski fudbaler, a već godinama uspješni trener Niko Kovač izveo je svog fudbalera 19 minuta nakon što ga je poslao na teren.

 Niko Kovač izveo igrača 19 minuta nakon što ga je uveo u igru Izvor: Twitter/onzemasr/printscreen

Tokom prethodnog vikenda vidjeli smo jednu zanimljivu situaciju u Bundesligi. Iako je njegov Volfsburg igrao fantastično protiv Bohuma i na kraju zabilježio ubjedljivu pobjedu (5:1), hrvatski trener Niko Kovač našao se u centru pažnje zbog potpuno druge stvari. Bivši trener Bajerna je na poluvremenu uveo u igru rezervnog napadača Omara Marmuša (24), ali je samo 19 minuta kasnije odlučio da je to greška.

Iako je Volfsburg imao ubjedljivu prednost koju Bohum nije mogao da ugrozi, Hrvat je snažnog napadača izveo iz igre i tako ga ponizio pred cijelim svijetom, nakon manje od 20 minuta fudbala. Mnogi su zbog ovakvih izmjena ostali u šoku, ali je Kovač imao kakvo-takvo objašnjenje za svoje postupke.

"Nije mi se svidjelo ono što sam vidio u prvih deset minuta dok je bio na terenu. Trebalo je da zatvorimo sredinu bolje i da se bolje branimo. Rekao sam Omaru prije nego što je ušao u igru da mora paziti bolje na defanzivu, a to sam mu govorio i tokom meča. Jednostavno nisam bio zadovoljan kako je defanzivno igrao i zbog toga sam odlučio da ga izvedem iz igre", pojasnio je hrvatski trener koji je u Njemačkoj vodio Ajntraht i Bajern.

Inače, Omar Marmuš je tokom ove sezone odigrao 31 meč za Volfsburg i postigao šest golova. Vjerovatno bi bio i efikasniji kada bi dobijao malo više minuta na terenu, posebno kada njegov tim ubjedljivu prednost.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC