• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači ušli u svlačionicu Željezničara i iznenadili novog trenera: Nisam mogao da vjerujem! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nermin Bašić sjeo je nedavno na klupu sarajevskih "plavih", a odmah je vidio šta ga čeka za "užarenim" kormilom.

 Nermin Bašić Izvor: Youtube/BalkaNA/Screenshot

Nisu fudbaleri Željezničara ove sezone postizali rezultate kakve su navijači očekivali, pa je došlo do razlaza sa šefom stručnog štaba Edisom Mulalićem. Na njegovo mjesto, na "užarenu" klupu, sjeo je Nermin Bašić, koji je odmah po dolasku na "Grbavicu" imao priliku da osjeti šta ga čeka.

Vezali su sarajevski "plavi" tri poraza u prvenstvu, eliminisani su i u Kupu BiH, a Bašića je čekao duel sa Širokim Brijegom. Smogli su snage fudbaleri Želje da ostvare minimalan trijumf, a Bašić je opisao šta se dešavalo pred taj derbi susret.

Novi trener Željezničara gostovao je u emisiji "Top Gol" kod Sabahudina Topalbećirevića, gdje je, između ostalog, pričao o uvertiri pred meč sa Širokobriježanima.

"Zaista sam iznenađen. Prije Širokog Brijega, navijači su nam došli u svlačionicu i dali nam takvu podršku poslije pet poraza da ja nisam mogao da vjerujem. Gledam svoje momke i kažem: 'Momci, vrijeme je da nešto vratimo. Vrijeme je da se prestanemo baviti taktikom, hajde da usrećimo te ljude. Pet poraza, takva pozitivna priča od navijača", rekao je trener Željezničara.

Pogledajte fotografije sa utakmice Željezničar - Široki Brijeg, koja je završena pobjedom Sarajlija 1:0.

Uprkos teškoj situaciji, navijači su donijeli i poklone za Bajram.

"Donijeli su nam tri torte za Bajram. Ja sam se naježio. Rekao sam sebi: 'Ovo je hemija koju jedan klub treba da ima, Željo to ima i može napraviti velike stvari. Hvala Bogu, pobijedili smo. Da je utakmica otišla na drugu stranu, iskreno, bilo bi se jako teško popravili do kraja prvenstva. Ekipa je mentalno bila u jako teškom stanju. Zadovoljniji sam bio igrom protiv Veleža nego sa Širokim Brijegom, ali vidi se ta promjena i želja kod igrača. Žele da igraju, žele da rizikuju, da igraju za ono zbog čega su došli u Želju", poručio je Bašić.

Željezničar poslije 27 kola dijeli treću poziciju sa gradskim rivalom Sarajevom, dok Velež i Široki Brijeg imaju po bod manje, tako da treba očekivati veliku borbu do kraja sezone za plasman na međunarodnu scenu. Drugoplasirani Borac "bježi" sedam bodova.

Pogledajte kompletnu emisiju...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC