• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DINAMO ZAGREB ŠAMPION HRVATSKE! Osvojili titulu na Poljudu i nastavili dominaciju

Autor Haris Krhalić

Dinamo Zagreb ostaje prvak Hrvatske.

 Dinamo Zagreb osvojio titulu Izvor: Profimedia

Dinamo Zagreb odbranio je titulu prvaka Hrvatske i petu sezonu u nizu je šampion. Od nezavisnosti Hrvatske klub sa Maksimira osvojio je 24 titule, Hajduku je prepustio samo šest (posljednju 2005), a po jednu Rijeci (2017) i NK Zagrebu (2002).

Ovog vikenda, Dinamo je "ovjerio" titulu upravo na terenu najvećeg rivala, Hajduka iz Splita, gdje mu je bio dovoljan bod i osvojio ga je remijem bez golova. Tako je velikim slavljem sa navijačima tim iz Zagreba potvrdio dominaciju i u sezoni u kojoj je osmi put igrao grupnu fazu Lige šampiona, ali i prolazio kroz niz turbulencija. Uz trvenja u klubu zbog borbe nekoliko struja, ali i odlaske trenera Ante Čačića i nosilaca igre Arijana Ademija (u Kinu) i Mislava Oršića (u Sautempton), Dinamo je uspio da ostane prvi u prvenstvu i da na kraju ipak mirno odbrani najvažniji trofej, bez obzira na nalete Hajduka iz Splita.

Predstojećeg ljeta, Dinamo će ući u kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kruga, što znači da će biti potrebno da preskoči tri prepreke do grupne faze. U tom dijelu takmičenja mogao bi da igra protiv Crvene zvezde, koja će kao šampion Srbije da se direktno plasira i za sada neće biti u istom šeširu kao Zagrepčani. Duel srpskog i hrvatskog prvaka mogao je da se dogodi početkom prošle sezone, ali je Šerif u kvalifikacijama iznenadio crveno-bijele, a onda i "modre" i tako je sprečio decenijama iščekivane utakmice velikih rivala iz doba Jugoslavije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC