• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAJPCIG DAO ULTIMATUM DANIJU OLMU! Mora odmah da odluči, a Dinamo osluškuje - čekaju se milioni u Zagrebu

Autor Haris Krhalić

Dani Olmo je na izlaznim vratima Lajpciga.

 Lajpcig želi da proda Danija Olmu na ljeto Izvor: Profimedia

Talentovani španski fudbaler Dani Olmo (24) trebalo bi ovog ljeta da napusti Lajpcig pošto mu je klub postavio "ultimatum" kako im se ne bi ponovila situacija kao sa Konradom Lajnerom. Olmu ugovor ističe u ljeto 2024. godine i već sada su svjesni da ga neće produžiti, tako da su Španca "stavili na tržište" i čekaju ponudu koja će zadovoljiti njihove apetite, odnosno ne žele da poput Lajmera ode za džabe - što će Austrijanac učiniti već za dva-tri mjeseca.

Njemački tabloid "Bild" prenosi da je sportski direktor Lajpciga Maks Eberl obavestio Olma da može da ide ili da produži ugovor i da mora da odluči odmah: "Izjavio je kako ne želi pristati na igračev zahtjev i čekati još mjesec dana, do kraja sezone u Bundesligi, kako bi Olmo u odnosu na (ne)uspjeh plasmana u Ligu šampiona produžio sa Lajpcigom ili otišao ovog ljeta".

Lajpcig bi tako ovog ljeta mogao da ostane bez Kristofera Nkunkua, Konrada Lajmera i Danija Olma, dakle trojice ključnih igrača, odnosno djeluje da će "bikovi" da otvore novo poglavlje sa potpuno novim timom. Pitanje je samo koliko će uspjeti da dobiju novca za Olma pošto je njegova cijena za odlazak u Englesku oko 70 miliona evra, dok je nešto manje ako se vrati u domovinu Španiju, gdje je klauzula za "izlaz" 60 miliona evra.

Ofanzivnog fudbalera ove sezone (opet) muče povrede i nastupio je na samo 24 utakmice. Na njima je postigao četiri gola i asistirao za još šest, ali dobro je poznato da je njegov potencijal ogroman. Već je nakupio 30 nastupa za reprezentaciju Španije gdje je bio omiljeni igrač Luisa Enrikea, a njegove kvalitete cijene i Gvardiola, Ćavi, Ten Hag...

Vidjećemo gde će na kraju završiti, a to će s posebnom pažnjom pratiti Dinamo Zagreb. Pri prodaji Olma u Lajpcig za 29 miliona evra ubacili su klauzulu od 20 odsto od sljedećeg transfera, što znači da im se smiješe lijepe pare. Ako pak Olmo ostane u Lajpcigu i ne produži ugovor, što je malo verovatno da će se desiti, u tom slučaju Zagrepčani ne bi dobili "ni dinara" od idućeg transfera što im ne odgovara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC