• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat otkrio kako je Dinamo doveo kapitena Barselone: Presudila jedna rečenica, a odbili su čak i Bajern!

Autor Nikola Lalović

Pošao je tada veliki talenat dosta neobičnim putem, ali mu se isplatilo.

 kako je dinamo doveo olma Izvor: YouTube/Diario AS/Podcast Inkubator /Printscreen

Kada je u julu 2014. godine mladi reprezentativac Španije Dani Olmo iz Barselone prešao u Dinamo Zagreb taj transfer je odjeknuo. Mnogi su mislili da je pogriješio, a to se ispostavilo kao idealan potez.

Mladi Španac je sada zvijezda u Bundesligi gdje je prešao upravo iz Dinama za veliki novac, a njegov agent Endi Bara je otkrio kako ga je ubijedio da dođe u Hrvatsku.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji defanzivac Valensije i Logronjesa je vrlo jasno rekao tadašnjem kapitenu Barselone šta ga čeka u Kataloniji...

"Ja sam njemu rekao ako ostaneš u Barseloni, ti si samo broj. A u Dinamu ćeš da budeš projekat", otkrio je on gostujući u Podkast Inkubatoru.

Kako je vrijeme teklo, Olmo je prvo zaigrao za drugi tim Dinama, potom i za seniorsku selekciju i postao zvijezda. Ne samo Dinama već i reprezentacije Španije. Od njegove generacije u Barseloni to nikome nije pošlo za rukom.

"On je bio kapiten, nije on bio 18. igrač. A sada je činjenica od cijele generacije Danija Olma samo je on igrač. Svi igrači koji su tada igrali sa njim, čak i ovi koji su bili reprezentativci, niko nije igrač na nivou Danija Olma" iskren je Bara.

On je između ostalog i agent igrača poput Marcela Brozovića i još jedne nekadašnje zvijezde Dinama Samira. A na primjeru Olma je istakao kako treba graditi karijere mladih sportista. 

"Kad igrač ima 21 godinu nije bitno samo da se proda, već je bitno da mu se izgradi karijera. Mi smo službeno imali ponudu od Bajern Minhena za Danija Olma i odlučili smo za manje novca da idemo u Lajpcig. Zašto smo to odlučili? Jer je u tom momentu Nagelsman trener Lajpciga i rekao je da ga vidi u tom sistemu i da ga želi. To sam mu rekao, on je pričao sa trenerom, došao je direktor u Zagreb i na kraju se to pokazalo kao dobra odluka", istakao je Bara.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC