• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽESTOKA KAZNA ZA JUVENTUS: Ekipi iz Torina oduzeto 10 bodova

Torinski klub ponovo "spušten" na tabeli.

 Juventusu oduzeto 10 bodova Izvor: Profimedia

Juventusu je oduzeto 10 bodova u Seriji A i zbog toga je "spušten" sa druge na sedmu pozicije tabele. Odlukom Saveznog apelacionog suda, to je po svemu sudeći konačna kazna za najtrofejniji italijanski klub, koji sada ima pet bodova manje od četvrtoplasiranog Milana.

U slučaju da večeras savlada ekipu Empolija, "stara dama" će prići Milanu na dva boda zaostatka te će u posljednja dva kola Serije A pokušati da se domogne Lige šampiona naredne sezone.

Treba dodati kako će se narednog vikenda Juventus sastati sa Milanom.

Odlukom suda, "Bjankoneri" su proglašeni krivim za vještačko "naduvavanje" transfera, da bi tako povećali kapitalnu dobit. Saslušanje je održano u ponedjeljak u Rimu, a nakon što je tužilac Đuzepe Čine predložio kaznu od 11 poena, odluka je da Juventus ode na "minus 10".

Juventus bi teoretski mogao da se ponovo žali, ali je zbog težine djela ipak procjena da ta žalba ne bi učinila ništa i da bi "bjankoneri" ostali na trenutnom broju bodova. Današnjom presudom, ovaj sud je treći put odlučio o istom predmetu, jer je prvi put u maju 2022. procjenjeno da samo dva kluba koja pregovaraju mogu da procjene koliko vrijedi neki transfer, a onda je istraga finansija Juventusa utvrdila da zaista postoje nepravilnosti. Juventus je u međuvremenu bio kažnjen oduzimanjem 15 poena, pa je izborio da ta kazna bude "izbrisana", a onda je sud treći put odlučio i još jednom rastužio navijače Juventusa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC