• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krah Juventusa - opet im oduzimaju bodove! Neće u Ligu šampiona, ali to nije najgora vijest: Čeka se i UEFA!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dušan Vlahović i FIlip Kostić neće biti naročito oduševljeni što sljedeće godine neće igrati Ligu šampiona. Naravno, pod uslovom da ostanu.

 Juventusu opet oduzimaju bodove Izvor: Profimedia

Juventus je jesenas kažnjen sa 15 oduzetih bodova zbog finansijskih malverzacija i "friziranja" svojih knjiga, potom su im poslije usvojene žalbe vratili bodove i ponovo su se našli na mjestu koje vodi u Ligu šampiona, dok se čini da im sada ponovo slijedi gorka pilula. Italijanski mediji prenose da će u ponedjeljak Juventus ipak biti kažnjen zbog "naduvavanja cijena" fudbalera pri transferima i to sa 12 bodova minusa!

"Korijere delo Sport" tvrdi da je tužilaštvo pronašlo nove dokaze koji su dovoljni da opovrgnu prethodnu žalbu, a malo je vjerovatno da će nakon nove kazne - Juventus uspjeti da izbjegne sankcije. Štaviše, na kraju će možda moći i da budu zadovoljni što je kazna tako "mala".

Nezvanične informacije iz istrage govore da je kazna smanjena samo zato što je Pavel Nedved, nekadašnji član uprave kluba, izuzet iz čitavog procesa i proglašen nevinim. Zbog toga će umjesto 15 bodova kazne, to biti smanjeno na 12, iako je prethodnih dana u Italiji bilo riječi i o devet. Očigledno se ozbiljno i "trgovalo" bodovima pošto se bliži kraj sezone, pa svaki oduzeti može da promijeni izgled tabele.

Sa "minus 12", Juventus će pasti na 57 i tako će se sa drugog mjesta pasti na osmo. Automatski, to znači da će ostati bez učešća u Ligi šampiona (takođe ne mogu ni kroz Ligu Evrope), dok će i dalje imati kakvu-takvu šansu da učestvuju u jednom od dva slabija takmičenja pod okriljem UEFA. 

Ni to nije sigurno pošto se paralelno sa istragom u Italiji vodi istraga i u Nionu, tako da bi UEFA mogla da kazni Juventus za primjer drugima tako što će ih izbaciti iz svojih takmičenja na godinu dana ili više. Prije toga je UEFA obično "oštrila kandže" na manjim klubovima iz istočne Evrope i za najmanje prekršaje, dok je obično bogatije čuvala kako se ne bi odmetnuli i pokrenuli neko svoje takmičenje, kao što je slučaj bio i sa Ligom bogatih.

Vidjećemo da li će kazna Juventusu, koju će pre svih iskoristiti Lacio i Milan, značiti i definitivni odlazak srpskog napadača Dušana Vlahovića za kog postoji interesovanje iz tri zemlje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC