• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan od najboljih igrača Sarajeva napušta klub! Trener bordo tima jasan: "Vrijeme mu je da ide!"

Autor Dragan Šutvić

Dal Varešanović neće u narednoj sezoni nositi dres Sarajeva, potvrdio je njegov otac i trener ovog kluba.

 dal varešanović Izvor: Promo/FK Sarajevo

Dal Varešanović, jedan od najboljih igrača Sarajeva, napustiće klub sa Koševa u predstojećem prelaznom roku – potvrdio je njegov otac a ujedno i trener bordo tima Mirza Varešanović.

Nekadašnji polaznik omladinske škole Liverpula u sarajevski klub se vratio u jesen 2020. godine (otišao 2013. godine u Dinamo, op.a.), a ugovor sa klubom imao je na još dvije sezone. Međutim, prema riječima Varešanovića seniora, neće ga odraditi do kraja.

"Sigurno napušta Fudbalski klub Sarajevo. Neću reći da imamo veliki broj ponuda, ali svakodnevno stižu i mislim da mu je vrijeme da ide, s obzirom na okolnosti i na situaciju i na sve što je preživio u posljednjih šest mjeseci. Mislim da je vrijeme da ide", rekao je Varešanović u najavi duela posljednjeg kola m:tel Premijer lige BiH protiv Igmana (nedjelja, 17.00).

Prema riječima stratega bordo tima, Mario Vrančić i Ivan Borna Jelić Balta, koji su zimus stigli na Koševo, trebalo bi da i dalje budu članovi ekipe.

"Ja sam 99 posto siguran da ostaju. Ostavili su jako dobar utisak, a najbitnije je da se njima sviđa u Sarajevu i žele i dalje da budu članovi našeg kluba. Ja se nadam i vjerujem da će tako i biti."

Izvor: Mondo/Slaven Petković

O posljednjem premijerligaškom meču u ovoj sezoni, koji se igra na najvećem bh. stadionu, Varešanović je rekao:

"Očekuje nas dobra utakmica sa dobrim protivnikom, koji je pokazao kvalitet u drugom dijelu sezone. Imaju imperativ da ostvare dobar rezultat, mi imamo imperativ da ostavimo dobar utisak i završimo sezonu na pravi način, a to je da pobijedimo. Sve ćemo dati od sebe da sutra ostvarimo dobar rezultat i da obradujemo naše navijače. Nema opuštanja, nama je najbitnije da smo prije ovog posljednjeg kola obezbijedili Evropu. Moje mišljenje je da je to trebalo i ranije da uradimo, međutim bile su neke druge okolnosti o kojima sad ne bih razgovarao. Sarajevo je veliki klub, Sarajevo u svakoj utakmici mora da ide na pobjedu, tako da će tako biti i sutra", rekao je Varešanović, koji je pred novinarima govorio i o uspjesima juniorske selekcije kluba, koja je ove sezone osvojila duplu krunu u BiH.

"Nastojaću da gledam prema akademiji. Već par tih igrača trenira sa nama, Nurković je debitovao. Imamo tu tri-četiri igrača koji će sa nama krenuti na pripreme, sve ostalo je do njih. Moramo malo više da se posvetimo akademiji, kao što svi znamo ove godine su osvojili duplu krunu što znači da ima kvaliteta. E sad, najveći je problem prelazak iz juniorskog u seniorski fudbal, ali daćemo im vremena i prostora i to je moja velika želja, da što više tih igrača uspije u našem klubu jer sam i ja sam takav."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC