• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO ZAŠTO PIKSI NIJE ZVAO ALEKSANDRA MITROVIĆA! Pet fudbalera nije na spisku Srbije, zna se i zbog čega

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dragan Stojković Piksi je pozvao 30 fudbalera za mečeve Srbije u junu, ali petorica koje smo do sada viđali na spiskovima nisu tu. Evo zbog čega.

 Zašto Aleksandar Mitrović nije na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se uskoro u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi povodom predstojećih mečeva sa Jordanom (prijateljska u Beču, 16. jun) i Bugarskom (kvalifikacije za EP u Razgradu, 20. jun). Selektor "orlova" Dragan Stojković objavio je danas širi spisak igrača na koje računa za pomenute utakmice, a na njemu je čak 30 fudbalera, što nam govori da će sigurno biti i "skraćenja" prije okupljanja.

Piksi je iznenadio pozivanjem mladog golmana Veljka Nikolića iz TSC-a, prvi poziv dobio je i čuvar mreže Đorđe Petrović iz Nju Inglanda, kao i najbolji igrač "stare dame" ove sezone Nikola Čumić. Takođe, u državni tim su se vratili Strahinja Babić, Darko Lazović, Đorđe Jovanović i Mijat Gaćinović, ali ima i izostanaka koje nismo očekivali.

Najočiglednije je da na spisku nema najboljeg strijelca u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandra Mitrovića koji je imao vrlo turbulentnu 2023. godinu. Poslije povratka sa Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje je imao manju povredu, zapao je u lošu formu u Fulamu i dao je tek jedan gol prije nego što je dobio veliku kaznu od osam utakmica suspenzije zbog sukoba sa sudijom. Nedavno se opet vratio na teren i postigao je tri gola, prije nego što je proteklog vikenda promašio penal protiv Mančester junajteda.

Isti problem muči i Nemanju Radonjića koji je još od kraja aprila van terena u klubu, pa se neće oporaviti na vrijeme za mečeve "orlova". Upravo će njegovim odsustvom pokušati da profitira Mijat Gaćinović iza kog je odlična sezona u AEK-u, a kao što je poznato - "zlatni orlić" je upotrebljiv na više mjesta, između ostalog i kao vingbek.

Povredu imaju i štoper Miloš Veljković (Verder) i Aleksa Terzić (Fiorentina) i zbog toga nisu pozvani na predstojeće okupljanje Srbije, dok Mihailo Ristić (Benfika) na spisku vjerovatno nije zbog male minutaže u klubu.

Takođe, i dalje nema Vladana Kovačevića iz Rakova, najboljeg golmana Poljske, koji i dalje nije dobio dozvolu FIFA da promijeni državljanstvo. Spekulisalo se i da bi Piksi za predstojeće mečeve mogao da pozove i još nekog fudbalera srpskog porijekla koji je do sada igrao za drugu reprezentaciju.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milan

Ne konatam. Dao Mitrovic tri gola nakon povrata i sta? Nije u formi?!Alo to ej engleska liga. Kada se to povredio? U svlacionici? Igarao protiv Junajteda 90 minuta. Dajte recite pravi razlog.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC