• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković dodao gas na Rolan Garosu: Rafini navijači vidjeli Novakovu moću Parizu!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković prošao je u četvrtfinale na drugom grend slemu sezone i polako podiže nivo igre. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Mondo na Rolan Garosu - Đoković je spreman za ono najvažnije Izvor: Profimedia

Novak Đoković odradio je posao skoro savršeno u prvoj nedelji Rolan Garosa. Izuzev duela sa Alehandrom Davidovičem Fokinom koji je trajao predugo, sve ostalo izgledalo je skoro savrešno. Četiri meča, četiri pobede, 12 osvojenih setova, nijedan izgubljen. Poslednja "recka" bio je Huan Pablo Variljas (Peru) koji je poslužio kao neka vrsta lakšeg treninga na "Filip Šatrijeu".

Sve ovo bila je uvertira za ono što slijedi, najvažnije mečeve na turniru i borbu za 23. grend slem pehar. Sljedeći rival je Karen Hačanov (Rusija). Upravo to bila je poruka koju je srpski igrač poslao svima, prije svega svim ostalim teniserima. Tu je, motivisan, raspoložen i spreman da ispiše nove stranice istorije. Jednu je već ispisao plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa čime je prestigao Rafu Nadala, mada svi znaju koji rekord on juri.

Mogli su u to da se uvjere lično i Nadalovi navijači. Na tribini koja je bila u blizini lože za novinare nalazilo se nekoliko njegovih navijača koji su imali iste majice. Na njima je pisalo "Idemo Rafa, sa tobom smo do kraja". Najboljeg španskog igrača nema u Parizu, on je morao na hitnu operaciju u domovini i izvjesno je da se neće vraćati na teren pred 2024. godine. Za to vrijeme njegovi fanovi vidjeli su Novakovu moć na najvećem terenu u Bulonjskoj šumi.

Napravio je Nole ponovo šou. Prvo se malo svađao sa navijačima. U prvom setu pri rezultatu 4:2, na brejk loptu Peruanca duvao je jak vetar. Srbin je pogledao ka nebu, žalio se zbog toga, navijači su mu zviždali. Ni sam nije mogao da vjeruje šta čuje. Potom je osvojio poen i gem, pa je stavio ruku na uvo i na taj način im poručio "Da vas čujem sad". Bio je tu i jedan simpatični navijač Variljasa koji je nekoliko puta iz sveg glasa vikao "Idemo Huan Pablo", pa mu je u jednom trenutku "pukao" glas što je nasmijalo sve, tada se sa druge strane tribina čulo "Vamos Rafa" ("Idemo Rafa"), na šta je stigao odgovor na srpskom i "Ajde Nole".

A, onda je u završnici trećeg seta, kada je Novak servirao za meč publika napravila šou, pokrenuli su meksičke talase pred servis i to je trajalo duže od minut. Okrenuo se Đoković ka publici i po malo zbunjeno je djelovao, ali je vjerovatno i on htio dodatno da upije tu atmosferu. Poslije toga je dobio aplauze, ovacije i djeluje da se "pomirio" sa publikom. Vidjećemo kako će to da izgleda u četvrtfinalu - Novak je spreman!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC