• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čistka u Milanu! Poslije odlaska Zlatana Ibrahimovića, otkaz za legendu kluba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zlatan Ibrahimović je napustio Milan, ali tu nije kraj velikim promjenama.

 Paolo Maldini otpušten u Milanu Izvor: Profimedia

Dan poslije spektakularnog oproštaja Zlatana Ibrahimovića od Milana i od fudbala, objavljeno je da su roso-nere napustili i legendarni kapiten i uspješni funkcionier Paolo Maldini, kao i njegov saradnik Frederik Masara. Tehnički i sportski direktor italijanskog giganta napuštaju klub iako su prije samo 12 mjeseci napravili "bum" i iznenadili sve osvajanjem titule, a potom stvorili tim koji je ovog proljeća igrao u polufinalu Lige šampiona.

Iako je isprva nagađano da su oni podnijeli ostavke, po svemu sudeći ipak su dobili otkaz odlukom vlasnika kluba, Džerija Kardinalea, koji je osnivač firme Red Bird, a ona rukovodi klubom. Prema pisanju medija u Italiji, Kardinale je navodno održao napeti razgovor sa Maldinijem i Masarom i tema je bila strategija za sljedeću sezonu. Ipak, taj sastanak nije protekao prema očekivanjima i epilog je da su Maldini i njegova desna ruka Masara dobili otkaze. Oni su bili zaduženi za transfere i pregovore i njihov odlazak znači i potpuni zaokret u radu sportskog sektora.

Ovakav rasplet izazvaće sigurno potres na San Siru, gdje su navijači tražili jačanje tima za sljedeću sezonu. Maldini je čitavu igračku karijeru proveo u dresu roso-nera, a nigdje drugdje nije radio ni kao funkcioner, jer je 2018. postao direktor. Detalje sastanka na kojem je završio još jednu epizodu u klubu objavio je i najbolje obavešteni novinar Đanluka Di Marcio. On je prenio da je rukovodeći tandem obavešten da nije u planovima vlasnika za sljedeću sezonu, a veća ovlašćena dobiće aktuelni izvršni direktor kluba Đorđo Furlani, koji je stigao u klub krajem prošle godine. Takođe, uz njega će biti povećan uticaj Žofrija Monkade (37), mladog šefa skauting službe.

Milan je minulu sezonu završio na četvrtom mjestu tabele Serije A i sa još jednom "ovjerenim" plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC