• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći ljetni transfer u Srbiji - TSC prodao najtalentovanijeg za 4.5 miliona evra!

Autor Dragan Šutvić

Talentovani napadač Petar Ratkov novi je fudbaler austrijskog tima, a TSC je bogatiji za milione!

 tsc prodao igrača za 4.5 miliona evra  Izvor: MN PRESS

Istorijska sezona u Superligi, drugo mjesto na kraju prvenstva i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona nisu jedino što će se pamtiti u Bačkoj Topoli. TSC je samo nekoliko nedjelja nakon najvećih uspjeha u klupskoj istoriji napravio i transfer o kojem će se u ovom dijelu Evrope pričati danima - mladi napadač Petar Ratkov (19) novi je fudbaler Salcburga!

Tim koji je već godinama dio "Red Bul" fabrike poznat je kao jedno od najboljih mjesta za razvijanje mladih fudbalera, a baš takvu šansu imaće i ubojiti golgeter koji se dokazivao na sjeveru Srbije. Njegovi golovi pomogli su timu Žarka Lazetića, pa ne čudi što je odmah nakon završetka prvenstva obezbijedio veliki transfer. Koliko veliki ostaće pitanje, iako je jasno da se priča o milionima - navodno će Austrijanci platiti 4,5 miliona evra, TSC maštati o još pola miliona evropskih novčanica kroz bonuse, ali i čak 15 odsto od naredne prodaje talentovanog napadača! Pogledajte ga u dresu TSC:

"Petar Ratkov je potpisao ugovor sa Red Bul Salcburgom iz Austrije. Pero, želimo ti sve najbolje i puno uspjeha u nastavku karijere. Hvala ti za sve što si uradio u plavo-bijelom dresu, uvijek ćeš biti dio TSC porodice! Srećno", navodi se u objavi TSC-a na društvenim mrežama. Pogledajte objavu:

Ratkov je u januaru 2021. godine prebačen iz omladinskog tima u seniorski sastav TSC-a, a brzo se ispostavilo da u Bačkoj Topoli imaju pravi fudbalski biser.

Ukupno je odigrao 80 mečeva i postigao 17 golova za TSC, ali mu je posljednja sezona bila nevjerovatna - na putu Lazetićevog tima do drugog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona nastupio je 40 puta u svim takmičenjima, bio strijelac 14 puta i asistirao saigračima za još pet golova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC