• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Fudbalski savez Srbije o "slučaju Kolubara": CAS nije usvojio žalbu, postupak je u početnoj fazi!

Autor Dragan Šutvić

Fudbalski klub Kolubara iz Lazarevca nije "vraćen" u Superligu, tvrdi Fudbalski savez Srbije.

 fss o kolubari  Izvor: MN PRESS

Novi haos u srpskom fudbalu, odnosno Superligi Srbije, napravila je odluka da se Kolubara iz Lazarevca kazni u finišu nedavno završene sezone. Zbog kazne koju je izrekao FSS Lazarevčani su završili na mjestu koje vodi u Prvu ligu Srbije, a da li će tamo i igrati ostaje da se vidi. Danas se pojavila informacija kako su odluke Fudbalskog saveza Srbije poništene pred sudom za sportsku arbitražu, ali krovna organizacija srpskog fudbala to demantuje.

Po riječima Fudbalskog saveza Srbije, postupak je tek u početnoj fazi i za sada nije suspendovana nijedna odluka koju su u toku prethodne sezone donijeli u slučaju Kolubare. Podsjećamo, zbog dva meča koja su bila sumnjiva Kolubari je oduzeto devet bodova, a tim iz Lazarevca je zbog toga završio na 15. mjestu.

Saopštenje Fudbalskog saveza Srbije prenosimo u cjelosti: 

"Nisu tačni navodi da je CAS usvojio žalbu FK Kolubara, naprotiv odluke Disciplinske komisije i Komisije za žalbe FSS ostaju na snazi do okončanja postupka pred CAS, ali se neće sprovoditi. FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu FK Kolubara do kraja sljedeće nedjelje. Dakle, postupak je tek u početnoj fazi, CAS danas nije odlučivao o žalbi FK Kolubara. Istovremeno, CAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023 okončano, a da je saglasnošćuobje strane planirano da odluka po žalbi FK Kolubara bude donijeta pre početka prvenstva 2023/2024. CAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi FK Kolubara ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana."

Nakon ovog saopštenja Fudbalskog saveza Srbije jasno je da Superliga trenutno nema 17 klubova i da će o eventualnom "povratku" Lazarevčana u elitni rang tek biti riječi. Slučaj Kolubare i FSS dolazi na red tek u julu, kada će biti poznata konačna odluka o statusu ovog tima u srpskom fudbalu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC