• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolumbijac se navikava na ekipu Borca i jezik! "Ne znaju svi engleski, pa mi prevode, ali naučiću srpski!“

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Hoze Kortes jedan je od novajlija u ekipi Borca, koji se privikavaju na nove saigrače, trenera, klub...

 Hoze Kortez Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na pripremama Borca koji je stacioniran na Zlatiboru ovog ljeta dosta je novih igrača, a jedan od njih je i Kolumbijac Hoze Kortes koji je prje dvije sedmice stigao u banjalučki klub.

Krilni napadač osim u rodnoj Kolumbiji igrao je Boliviji, Kuvajtu, Mađarskoj i Slovačkoj, a sada je stigao u BIH i pokušava da se nametne u novom klubu.

"Zadovoljan sam uslovima u kojima treniramo i stanjem u klubu. Banjaluka je prelijep grad i mogu da kažem da sam napravio odličnu odluku da dođem u Borac. Saigrači čine sve da mi olakšaju period adaptacije i siguran sam da ćemo uskoro svi biti na željenom nivou", rekao je Kortes izvještačima sa priprema na Zlatiboru.

Priznaje da trenutno ima malih problema u komunikaciji sa saigračima, ali obećava da će se potruditi i da nauči koliko bude mogao srpski i tako olakša i sebi i ostatku ekipe.

"Jezik jeste mali problem u ovom trenutku. Ne znaju svi engleski pa se u ovom trenutku snalazim tako što mi saigrači prevode sve što moram da znam. Potrudiću se da što prije naučim one osnovne akcije i riječi pa će nam svima biti mnogo lakše."

Par riječi već zna, one osnovne pojmove i brojeve, što je u jednom trenutku iznenadilo i golmana Bojana Pavlovića na treningu u srijedu.

Kortes je zadovoljan uslovima na Zlatiboru i vjjeruje da ekipa može nakon dobro odrađenih priprema da iznenadi Austriju Beč u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, što će biti prvi zvanični ispit za crveno-plave u novoj sezoni.

"Uslovi na Zlatiboru su odlični i vjerujem da ćemo u ovih 14 dana da se uigramo te da ćemo spremni dočekati ispite na međunarodnoj sceni, ali i u prvenstvu. Austrija je kvalitetna ekipa i sigurno je da nam neće biti nimalo lako, ali u isto vrijeme vjerujem u ovaj tim. Naša želja je da ostvarimo pozitivan rezultat već u prvom meču u Beču što će nam dodatno olakšati posao. Zašto ne bismo i iznenadili protivnika", poručio je Kolumbijac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC