• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrića je trebalo otjerati još 2018! Udar na kapitena Hrvatske: "Da je ovo normalna država..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U Hrvatskoj ne štede Luku Modrića nakon što je protiv njega podignuta optužnica.

 Hrvatska bi da izbaci Luku Modrića iz reprezentacije Izvor: Profimedia

Luka Modrić i Dejan Lovren su omiljeni fudbaleri većini stanovnika Hrvatske, međutim naravno da mnogima od njih smeta što imaju i problema sa zakonom, posebno kada je u sve to upleten Dinamo, odnosno Zdravko Mamić. Tako je nakon informacije da je Tužilaštvo u Osijeku podiglo novu optužnicu protiv hrvatskih fudbalera zbog "davanja lažnog iskaza", uslijedio niz kritika na njihov račun. Posebno na račun kapitena reprezentacije Hrvatske!

Dok se istražuje da li su Modrić i Lovren lažno svjedočili tokom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pervanu za izvlačenje 118 miliona kuna iz Dinama, hrvatski "Index" piše da je greška što najbolji fudbaler u istoriji hrvatskog fudbala nije zbog toga izbačen iz reprezentacije još kada se prvi put pojavila ova informacija 2018.

"Tvrdio sam u ljeto 2018., a tvrdim i sada, da je Modrić na Svjetskom prvenstvu Hrvatsku vodio do "srebra zlatnog sjaja" ne toliko zbog Hrvatske, nego da spere ljagu sa sebe. Znao je da će kada to učini pred navijačima, koji nakon nekoliko dobrih utakmica na Svjetskom prvenstvu zaborave da si držao merdevine u najvećoj pljački u istoriji hrvatskog sporta, posljedično biti pošteđen ili blaže gledan na sudu. Tačno tako je i bilo. Iako je Tužilaštvo u optužnici iz marta 2018. za njega tražilo uslovnu kaznu, nakon što je iste godine postao nacionalni junak, na sudu nije prošla ni ta razblažena optužnica", navodi se u tekstu autora Zvonka Alača koji se nije zaustavio samo na ovome.

"Sad se, nakon podizanja ove optužnice, raspravlja treba li da izbacimo Modrića iz reprezentacije. To se radi samo dvije nedelje nakon što ga je cijela država na koljenima molila da u njoj ostane iako može biti otac nekolicini kolega iz nacionalnog tima. Pa, da je ovo normalna država i da se radi o reprezentaciji normalnog saveza, Modrića je iz nje trebalo izbaciti prije Mundijala 2018. jer se tada na suđenju Mamićima otkrila njegova velika uloga u cijelom slučaju".

Takođe, dodaje se da u Hrvatskoj "super zvijezde" fudbalske reprezentacije ne samo da bježe od bilo kakve krivične odgovornosti, nego i od bilo kakve javne kritike ili prozivke. Za to autor optužuje medije, ali i selektora "Poniznog", kako naziva Zlatka Dalića, kome su "bitne samo kockice i pobjede".

Podsjetimo, Modrić i Lovren su promenili svoja svjedočenja u postupku protiv Zdravka i Zorana Mamića. U istrazi su iznijeli informacije koje su inkriminisale "alfu i omegu Dinama", da bi na glavnoj raspravi došlo do potpunog obrta kada je Modrić tvrdio da se "ne sjeća šta je pričao".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
Luka Modrić i Alesandro Del Pjero
Izvor: Instagram/alessandrodelpiero
Izvor: Instagram/alessandrodelpiero

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC