• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RASPRODAJA! PARTIZAN PRODAJE SVE NAJBOLJE IGRAČE: "Problematični" vrijedi pet miliona, crno-bijeli čekaju ponudu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan bi mogao da ostane bez četvorice od svojih pet najboljih fudbalera ovog ljeta.

 Fuseni Dijabate napušta FK Partizan Izvor: MN PRESS

Ovog ljeta Partizan je ostao bez Rikarda Gomeša, Slobodana Uroševića i Igora Vujačića, a mogao bi da izgubi još jednog od najboljih. Brzonogi krilni napadač Fuseni Dijabate je prema pisanju afričkih medija na meti je Avra, novog učesnika prvog ranga francuskog fudbala.

U pitanju je klub koji je u 21. vijeku svjetskom fudbalu podario veliki broj fudbalera koji su stasali u njihovoj akademiji (Alan Bumson, Lasana Dijara, Rijad Mahrez, Stiv Mandanda, Dimitri Paje, Pol Pogba...) i koji ima ozbiljne ambicije pred narednu sezonu, pa žele da na jednom mjestu okupe igrače koji bi mogli da im pomognu da održe prvoligaški status. Naravno, za to neće biti dovoljan samo trenutno najskuplji igrač Partizana.

Dijabate (27) vrijedi oko pet miliona evra prema procjeni portala "Transfermarkta", a za sada nije poznato koliko će crno-bijeli tražiti za njega, međutim to sigurno neće biti malo jer ima ugovor sve do 2025. godine. Ipak, ne treba zaboraviti da je prethodne godine bio problematičan kod trenera Gordana Petrića i da ga je skoro "otjerao" iz ekipe.

Prethodno je Dijabate igrao za Rems, Ajačo, Gengan, Lester, Amjen, Lester, Goztepe, Giresun i Trabzon, a u dresu Partizana prošle sezone je bio loš u Superligi i postigao je tek jedan gol. Blistao je u Konferencijskoj ligi sa četiri pogotka.

Ukoliko ode i Dijabate, Partizan će ovog ljeta ostati bez četvorice od petorice najboljih igrača (ostaje još Bibars Natho). Što se tiče dolazaka, crno-bijeli su potvrdili dolaske golmana Aleksandra Jovanovića, beka Nikole Antića, zadnjeg veznog Aleksandra Šćekića i svakog trenutka se očekuje potvrda transfera napadača Nemanje Nikolića.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:58
Dijabate
Izvor: TV Arena sport
Izvor: TV Arena sport

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC